Pandurii susţin un examen important la Iaşi

Pandurii joacă azi la Iaşi meciul cu Poli, ultimul al etapei a XIV-a, partida anunţându-se una dificilă pentru echipa antrenată de Liviu Ciobotariu. Meciul ar fi trebuit să se dispute vineri dar a fost amânată cu trei zile din cauza gripei porcine care a fost depistată la unul dintre jucătorii celor de al Poli. Buta a fost imediat trimis acasă să se trateze dar clubul s-a închis pentru o săptămână pentru dezinfecţie iar restul jucătorilor nu s-au mai putut antrena. LPF a decis atunci ca meciul să fie amânate câteva zile pentru a le permite şi celor de la Iaşi să fie la zi cu pregătirea.

Înaintea confruntării de azi, problemele medicale de lot de la Pandurii s-au mai redus, după ce Raskovic a revenit la pregătire încă de săptămâna trecută iar Cardoso s-a antrenat şi el alături de colegi în ultimele zile. Singurii indisponibili pentru acest joc sunt Arrieta şi Dedu care nu mai au nici o şansă de a reveni pe teren până la finalul turului.

S-ar mulţumi cu un egal dar merg să câştige

Jocul cu Poli Iaşi a fost numit de noul tehnician „un examen important”, aluzie la faptul că şi ieşenii se află în aceiaşi zonă a clasamentului iar interesul celor de la Pandurii este ca Poli să rămână cât mai jos în clasament, mai ales după ultimele rezultate din această etapă care au dus Pandurii pe locul 12. „Ne aşteaptă un examen foarte important, având în vedere situaţia din clasament a ambelor echipe. Noi suntem pregătiţi pentru acest joc din toate punctele de vedere. Important este ca echipa mea să prezinte foarte bine din toate punctele de vedere, şi să înceapă foarte bine partida”, a declarat tehnicianul pandurilor înaintea acestui meci adăugând totuşi că e optimist şi speră măcar la un egal: „Am încredere în băieţi şi sper că vom face un rezultat pozitiv. Eu joc toate meciurile la victorie dar având în vedere că este un joc în deplasare nici un egal nu ar fi rău. Însă nu merg pe premiza meciului egal, având în vedere că jucăm în deplasare şi un egal ar fi o soluţie bună, dar noi mergem să câştigăm.”

Ciobi nu are de luat nici o revanşă

Pentru Ciobotariu meciul de la Iaşi ar putea însemna şi prima victorie la echipă, până acum neavând parte de victorii cu Pandurii. „Nu ştiu dacă este cel mai greu examen de când am venit la Pandurii. Toate meciurile pe care le-am jucat au fost la fel de importante, dar nu pot să spun grele. Grele ni le putem face doar noi. Dar cred că fiecare joc are istoria lui. Singura deosebire ar fi aceea că s-ar putea să fie un meci mai special deoarece situaţia din clasament şi punctele presează ambele echipe. Aşa că ne dorim foarte mult să scoatem un rezultat pozitiv şi pentru moralul echipei, dar şi pentru zestrea de puncte de care avem nevoie”. Pandurii au mai pierdut la Iaşi în acest sezon, în Cupa României, atunci când Sorin Cârţu a trimis practic o echipă formată din rezerve şi tineri de la echipa a doua. Cu toate acestea Ciobotariu nu priveşte meciul ca pe o revanşă pentru că pe atunci nu era pe banca pandurilor: „Eu nu am ce revanşă să iau după meciul de cupă, eu nu am fost atunci la echipă. Pentru mine nu există revanşă ci doar cele trei puncte puse în joc pe care noi trebuie să le câştigăm”.

Poli Iaşi – Pandurii Târgu Jiu

Stadion Poli, ora 17:00

Poli Iaşi: Brăneţ – Străuţ, Mihajlov, Ad. Ilie, Costache – Buhuş, Cr. Munteanu, Miclea, Bârlădeanu – Bâlbă, Bujor. Antrenor Petre Grigoraş.

Rezerve: Neculaie,  Ignatov, Diarrassouba, Pecnick, Cr. Constantin. Croitoru, Frunză.

Pandurii: Stanca –  Popete, Martinovic, Chibulcutean, Cardoso – Hidişan, Stângă, Murgan, Păcurar – Tilincă, Stromajer. Antrenor Liviu Ciobotariu.

Rezerve: Mingote, Rusu, Stancu, Grecu, Raskovic, Ghindeanu, Lazic.

Vizualizări: 86

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: