Pandurii Târgu Jiu cere 500 000 de euro de la Dinamo

La sediul LPF s-a desfăşurat astăzi şedinţa Comisiei pentru Soluţionarea Litigiilor în care a fost analizată cererea de revizuire formulată de clubul Pandurii Lignitul Târgu Jiu împotriva unor decizii ale CSL şi Comisiei de Recurs privind plata unor sume de bani către clubul Dinamo Bucureşti, urmare a unui litigiu în care era implicat jucătorul Ilie Iordache. „Clubul Pandurii Lignitul Târgu Jiu a depus la dosar acte doveditoare care demonstrează că dreptatea este de partea clubului, printre acestea numărându-se şi decizia irevocabilă a Curţii de Apel Craiova prin care clubul Pandurii Lignitul Târgu Jiu a câştigat litigiul cu jucătorul Ilie Iordache. Comisia a acordat un termen de o săptămână celor două cluburi pentru a prezenta concluziile scrise în acest dosar urmând ca marţea viitoare să se ia o decizie definitivă în acest caz”, se arată în comunicatul oficial al clubului Pandurii.

Secretarul general al clubului  Pandurii Târgu Jiu, Daniel Băloi, a precizat că a depus astăzi o cerere către Comisia de Soluţionarea Litigiilor  prin care solicită clubului Dinamo Bucureşti restituirea sumei de 500 000 de euro plus TVA din drepturile de televizare, sumă pe care LPF a virat-o anul acesta clubului Dinamo ca urmare a verdictului dat iniţial de comisii în „Cazul Ilie Iordache”: „Considerăm că odată cu pronunţarea unei decizii irevocabile de către Curtea de Apel Craiova în litigiul de muncă dintre clubul Pandurii şi jucătorul Ilie Iordache s-a demonstrat faptul că Pandurii Târgu Jiu a avut dreptate în acest caz. Curtea de Apel Craiova a desfiinţat hotărârea Curţii de Arbitraj pentru Fotbal şi a menţinut hotărârea Camerei Naţionale pentru Soluţionarea Litigiilor care dădea dreptate clubului Pandurii Lignitul Târgu Jiu. În orice ţară civilizată o hotărâre judecătorească irevocabilă, pronunţată de instanţele civile, nu poate fi trecută cu vederea de instanţa sportivă. Am demonstrat cu acte că Pandurii Târgu Jiu a fost un club de bună credinţă care a susţinut întotdeauna că dreptatea e de partea sa iar jucătorul nu poate fi declarat liber de contract. Aşteptăm o reacţie normală a comisiilor LPF care să pună în practică hotărârea Curţii de Apel Craiova. În mod normal numai dacă eşti de rea credinţă nu vezi că Pandurii Târgu Jiu are dreptate 100% în acest caz”.

Fost jucător al clubului Dinamo, transferat apoi de clubul Pandurii Târgu Jiu, Ilie Iordache a revenit în această vară la Târgu Jiu după ce se transferase, liber de contract, la AEK Atena. În contractul de transfer al său de la Dinamo la Pandurii exista însă o clauză conform căreia clubul Pandurii se obliga să plătească către Dinamo suma de un milion de euro dacă jucătorul pleacă liber de contract de la Târgu Jiu. Declarat liber de contract de către Curtea de Arbitraj pentru Fotbal, Iordache a revenit la Pandurii după ce a pierdut procesul cu clubul gorjean în instanţă, Curtea de Apel Craiova dând o hotărâre definitivă care demonstrează că jucătorul a dat declaraţii false pentru a deveni liber de contract.


Vizualizări: 73

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: