Pandurii Târgu Jiu, pe profit, dar cu mari datorii

Pandurii Târgu Jiu este una dintre cele trei echipe din Liga I Orange care se află pe profit, conform unei analize publicate de gsp.ro. Asta în ciuda problemelor financiare înregistrate din februarie încoace, când Complexul Energetic Oltenia a tăiat finanţarea.

 Cotidianul Gazeta Sporturilor a realizat o statistică a profitului şi pierderilor echipelor care au jucat în acest sezon în prima ligă şi conform acestei analize în Liga I Orange sunt doar trei echipe pe profit iar Pandurii Târgu Jiu este pe cea mai avansată poziţie în clasament dintre cele trei formaţii.

Preşedintele clubului Pandurii Târgu Jiu, Narcis Răducan, a apreciat că aceasta este o confirmare a faptului că la clubul Pandurii s-a acţionat corect, atât din punct de vedere managerial cât şi sportiv: „Mă bucur că avem o nouă confirmare a faptului ca am făcut lucrurile corect, atât din punct de vedere managerial cât şi sportiv, performanţa fiind obţinută în condiţiile în care în 2016 nu am beneficiat de aportul CEO şi ne-am autofinanţat. Din cele trei echipe aflate pe profit în acest an, fotbalistic am terminat cel mai sus, ceea ce înseamnă că echilibrul are o logica în munca noastră. Îl felicit pe Edi, împreuna cu echipa, şi de asemenea pe colegii din administraţie. Coeziunea dintre noi a funcţionat foarte bine”.

 Profit, dar şi datorii

Deşi clubul este pe profit, problemele financiare nu sunt deloc de neglijat. Mai mulţi jucătorii au depus memorii la Liga Profesionistă de Fotbal pentru a fi lăsaţi liberi, câtă vreme nu şi-au luat salariile timp de patru luni. În şedinţa Comisiei de Disciplină a L.P.F din 1iunie, jucătorul Filip Mrzljak a cerut încetarea relaţiilor contractuale cu Pandurii, invocând neplata drepturilor salariale. Jucătorii Lazar, Nicoară, Wellington şi  Ciucur au solicitat plata restanţelor pentru perioada ianuarie-aprilie. În cazul Wellington, termenul acordat de comisie este data de 8 iunie.

Noul director al Complexului Energetic Oltenia, Ionel Ilie, a spus că a fost contactat de Pandurii pentru reluarea finanţării. „Da, a fost miercuri la mine domnul Narcis Răducan și i-am spus că în limita posibilităților noi putem da, în limita posibilităţilor legale. Nu pot să fac altceva. Și dacă o să fiu eu responsabil. O să vedem”, a spus Ilie. Cu privire la interdicţia pusă de ministru în privinţa finanţării sportului de către CE Oltenia, câtă vreme este în derulare programul de restructurare, Ilie a spus că „Nu știu care este poziția dânsului, o să mă interesez. Dânsul este patronul nostru, prin Consiliul de Supraveghere și AGA. Nu pot să nu țin cont. Nu pot să fac altceva. N-am discutat niciodată cu domnul ministru legat de acest aspect”.

Vizualizări: 914

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: