Pandurii Târgu Jiu, „promovaţi“ de Internaţional Curtea de Argeş

Pandurii vor debuta săptămâna viitoare în Liga I profitând de retragerea din campionat a celor de la Internaţional Curtea de Argeş. Deşi se pregăteau de Liga a II-a, Pandurii vor juca astfel tot în prima ligă, ieri fiind anunţaţi oficial că Internaţional Curtea de Argeş s-a retras. Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a anunţat că formaţia gorjeană profită astfel de prevederile regulamentare, fiind deja definitivate demersurile pentru această mutare.

Această revenire în prima ligă este a doua pentru formaţia gorjeană în decursul ultimilor cinci ani, formaţia gorjeană evitând eşalonul secund şi în anul 2006, atunci luând locul echipei Sportului Studenţesc care avea probleme financiare. În iulie 2006, Comisia de Apel a Sistemului Naţional de Licenţiere a decis retragerea licenţei clubului Sportul, care terminase campionatul pe locul 4, din cauza datoriilor înregistrate la bugetul statului pe anul 2005..

Dragomir: „Totul s-a desfăşurat conform regulamentului”

Cel care a anunţat oficial că gorjenii revin în prima ligă a fost şeful LPF, Dumitru Dragomir.  "Discuţiile s-au finalizat, Pandurii Târgu Jiu e oficial în Liga I. Timp de două zile au avut loc discuţii şi, conform regulamentului, Pandurii a luat locul echipei Internaţional Curtea de Argeş. Totul s-a desfăşurat conform regulamentului şi Pandurii vor juca în Liga I. Toate actele au fost depuse la Liga Profesionistă de Fotbal, totul e în regulă", a declarat ieri preşedintele LPF. Patronul piteştenilor, Benone Lazăr a discutat cu preşedintele Marian Condescu încă de acum 15 zile despre  posibilitatea acestei fuziuni, dar cum în primă instanţă nu s-au înţeles, patronul grupării Internaţional a negociat şi cu Grigore Sichitiu, preşedintele de la Poli Iaşi, pe aceeaşi temă. În final, Benone Lazăr a ales varianta Pandurii Târgu Jiu. "Sunt de acord să cedez echipa şi pe un euro, cu condiţia ca numele «Internaţional» să nu lipsească din titulatura viitoare a formaţiei", spunea Benone Lazăr, săptămâna trecută.

La finalul sezonului trecut, echipa Pandurii Târgu Jiu a ocupat locul 15 în clasament, retrogradând în Liga a II-a, iar Internaţional Curtea de Argeş s-a situat pe poziţia a 14-a, care asigura prezenţa în prima ligă şi în campionatul următor.

Multe şanse pentru Pandurii

De-a lungul timpului, nu numai Pandurii a beneficiat de astfel de oportunităţi, ci şi alte echipe. În 2007, Ceahlăul Piatra Neamţ, care terminase campionatul pe locul 15 din 18 echipe, a scăpat de la retrogradare deoarece formaţia Delta Tulcea, care promovase matematic din Liga a II-a, nu şi-a depus la timp dosarul pentru obţinerea licenţei. Şi anul trecut, Gaz Metan Mediaş, care se situase pe locul 15, a rămas în Liga I deoarece FC Argeş a fost retrogradată din cauza implicării finanţatorului echipei piteştene, Cornel Penescu, în scandalul de corupţie din fotbalul românesc.

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: