Pandurii, tot la plimbare la Bistriţa

Pandurii Târgu Jiu nu a reuşit să ia nici un punct din deplasarea de la Bistriţa. De patru ani echipa gorjeană tot încearcă să treacă de acest complex al echipei lui Jean Pădureanu, fiindu-i însă de fiecare dată imposibil să obţină o victorie acolo. Diferenţa faţă de sezoanele precedente a fost aceea că, dacă până acum Pandurii luptau în momentul jocului pentru a se salva de la retrogradare, acum cei care aveau probleme cu salvarea de la retrogradare erau gazdele. De această dată gorjenii se pot consola cu faptul că proporţiile scorului au fost reduse, gazdele impunându-se doar cu 1-0, si cu faptul că ocaziile de a marca pentru cei de la Pandurii au fost mai multe. 
Pandurii au abordat jocul de la Bistriţa fără o parte dintre jucătorii de bază, accidentaţi sau supendaţi ori cu alte probleme medicale. Din păcate, în condiţiile în care a trimis pe teren jucători care n-au evoluat de foarte multe ori împreună, Sorin Cârţu s-a văzut învins şi de această dată deşi dorea să realizeze o premieră la Bistriţa. Nici Bistriţa nu a stat mai bine la acest meci, Sabău neavând la dispoziţie jucători de valoare precum Sânmărtean şi Coroian, primul accidentat şi al doilea suspendat. Bistriţenii au intrat să lupte pe teren pe viaţă şi pe moarte, reuşind o victorie care îi ajută să mai respire. 
Gloria s-a aruncat în atac încă din primele minute de joc dar Nalaţi a trecut pe lângă deschiderea scorului în minutul 3 când Stanca a apărat cu emoţii şutul trimis de acesta în careu din lovitură liberă. Zaharia a dat şi el emoţii de două ori prin şuturile la poarta lui Stanca, acesta reţinând un şut înşelător dar şi încercarea lui Velcovic de a deschide scorul. Nalaţi şi-a încercat apoi norocul de cu un şut de la distanţă dar Stanca a fost la post. 
În minutul 13, după o deviere a lui Borbely în careu a urmat şi un şut al lui Ciprian Petre din unghi, imprecis însă şi fără a crea pericol la poartă. Bistriţenii au reuşit să înscrie în minutul 20 dar golul lui Zaharia care l-a faultat pe Stanca în atac. Gloria a fost aproape de deschiderea scorului când Diogo a trimis în bară de la 17 metri dar Murgan şi Zaharia şi-au spart capul încercând unul să înscrie şi altul să respingă. Cei doi au rămas pe gazon mai multe minute cu echipele medicale şi cu ambulanţele lângă ei, fiind apoi transportaţi la spital. După ce Tilincă a irosit o fază de atac la care Vasilache a făcut eforturi să întoarcă balonul din tuşă, şutând pe lângă minge din câţiva metri, a fost rândul lui Raskovic să dea emoţii gazdelor, atacantul sârb şutând puternic din interiorul careului, lateral dreapta. În minutul 43, Silvăşan a şutat din afara careului pe langă stâlpul din dreapta al porţii lui Stanca. În primul minut după reluare, după o combinaţie frumoasă pe traseul Silvăşan - Mărginean - Nalaţi, Diogo a reluat la colţul lung fără şanse pentru Stanca. Cârţu a încercat să surprindă adversarul cu intrarea lui Luţu, dar mijlocaşul s-a dovedit lipsit de inspiraţie de această dată. Gorjenii au mai avut câteva tentative de atac la poarta adversă, dar tot Diogo a fost mai aproape de gol, însă a ratat “dubla” de două ori. Pandurii au rămas pe final fără Păcurar care a văzut cartonaşul roşu după ce a primit al doilea galben. Pe final de meci, în prelungiri, Andelkovic a fost la un pas de a egala portarul gloriei respingând cu dificultate. 

Murgan a sărbătorit la spital de ziua de naştere


Reprofilat fundaş la acest meci, din criză de apărători, Mădălin Murgan a sărbătorit în ziua jocului împlinirea a 26 de ani. Din păcate sărbătoarea a fost una nefericită pentru el, ajungând după aproape 25 de minute la spital. În minutul 24 acesta s-a lovit cap în cap cu Zaharia la o fază din care bistriţenii puteau deschide scorul: „Eu am dat în minge să nu dea gol Zaharia dar el, urmărind balonul, a dat cu capul în capul meu. Ştiu că am căzut atunci şi am pierdut mult sânge de la rană şi am leşinat. Am stat câteva minute pe gazon dar nu-mi mai amintesc tot ce a fost, eram cu capul spart. M-au dus cu salvarea la spital, şi pe mine şi pe Zaharia, ne-a făcut un examen neurologic, ne-a verificat ochii şi ne-au făcut analize după care am revenit la teren.” Plecat la spital cu medicul adversarilor, Murgan a fost nevoit apoi să revină la teren cu taxiul după ce ambulanţa care l-a transportat de pe teren a revenit la meci: „Am mers cu medicul celor de la Bistriţa pentru că medicul nostru trebuia să rămână la teren. Ne-au dus cu salvarea dar aceasta a revenit la teren şi am fost nevoiţi să revenim cu un taxi la teren. Aşa cum eram în echipamenul de joc şi , cu crampoane pentru că nu a putut merge nimeni cu mine de la echipă.”
Medicii i-au recomandat lui Murcan repaos şi o pauză de câteva zile de la pregătire ieri acesta fiind acasă la Craiova dar azi urmând să revină la Târgu Jiu 
Pentru ca medicul echipei să-i stabilească tratamentul şi programul de recuperare.


Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: