Pandurii trebuie să-l plătească pe Iordache

Sancţiunea cu neprogramarea în campionat va exista pentru Pandurii chiar dacă vor plăti indemnizaţia de formare pentru portarul Răzvan Stanca la Sportul Studenţesc. După achitarea acestei datorii rămâne sancţiunea aplicată în litigiul cu clubul Dinamo, deoarece Ilie Iordache nu a fost de acord să revină la clubul bucureştean, înţelegerea cu Dinamo expirând pe data de 21 ianuarie după cum a explicat preşedintele Marin Condescu. Va fi ridicată însă sancţiunea cu interzicerea transferurilor aplicată în cazul Stanca dar Pandurii trebuie să achite celor de la Dimano cele 500.000 de euro pentru achiziţionarea lui Ilie Iordache dacă vor să fie programaţi în retur.

Înţelegerea perfectată de preşedintele Marin Condescu cu Cristi Borcea de la Dinamo în cazul Ilie Iordache a expirat pe data de 21 ianuarie. În acest moment Pandurii trebuie să achite către Dinamo suma de 500.000 de euro din transferul lui Ilie Iordache pentru ca sancţiunea de neprogramare în campionat să fie ridicată de FRF. Preşedintele Marin Condescu a precizat că speră să mai reducă din cheltuielile cu Ilie Iordache printr-o compensare cu cei de la Dinamo cu suma pe care clubul bucureştean o are de achitat pentru transferul lui Vranjkovic: „La Dinamo suntem datori 250.000 de euro din septembrie. Ajunsesem cu ei acum la un acord să le dăm înapoi pe Ilie  Iordache dar acesta era valabil doar până pe 21 ianuarie. Cum el nu s-a întors acolo au căzut  toate aceste înţelegeri ale noastre dar urmează acum să vedem dacă putem să ajungem la o altă înţelegere cu Dinamo pentru compensarea datoriilor pe care le au ei către noi de la transferul lui Vranjkovic pentru că ne datorează 2,5 miliarde de lei vechi şi în plus să le cedăm partea noastră de 25% pe care o avem la jucătorul Vranjkovic. Dacă luăm valoarea sa la data când am făcut noi transferul ar fi încă 125.000 de dolari iar diferenţa rămâne să o achităm pentru transferul lui Iordache”.

Preşedintele Condescu a mai explicat că Dinamo recunoaşte că are de plătit aceşti bani de un an de zile, timp în care Pandurii nu i-au reclamat la nici o comisie sperându-se că se va ajunge la o înţelegere pentru datoria din transferul lui Iordache. „Pe 5 februarie se judecă la Curtea de Arbitraj cazul Vranjkovic şi atunci o să schimbăm nişte facturi de compensare. Datoria de 2,5 miliarde de lei a celor de la Dinamo trebuia achitată încă din martie 2007, însă nu au făcut-o nici până acum. Nu i-am reclamat până acum la vreo comisie pentru că am considerat că putem ajunge la o înţelegere pe calea negocierilor” a explicat preşedintele Pandurilor.  Problema trebuie rezolvată însă până la debutul returului pentru ca Pandurii să poată fi programată în retur, preşedintele luând în calcul şi posibilitatea de a achita întreaga sumă deşi recunoaşte că aceasta ar deregla serios bugetul Pandurilor: „Noi trebuie să rezolvăm această problemă urgent. Am trimis deja o hârtie către Dinamo pentru că, picând pe 21 ianuarie înţelegerea pentru revenirea la ei a lui Iordache, va trebui să plătim. Dacă nu ajungem la altă înţelegere, ei ne vor plăti cele două miliarde jumătate de lei pentru Vranjkovic şi vom rămâne şi cu 25% de la transferul acestuia şi ne vom plăti şi noi banii pentru Iordache deşi, într-o lună de zile, dacă ar fi să dăm toţi banii la Dinamo, ne-am deregla din punct de vedere financiar”.

Problema neprogramării rămâne în continuare delicată dar ar putea fi rezolvată chiar în Antalya. Acolo unde Cristi Borcea se află acum cu Dinamo, fiind posibilă o întâlnire a oficialilor celor două cluburi la Belek, acolo unde Pandurii vor efectua cel de-al doilea stagiu de pregătire.

Iordache a revenit la pregătire

Preşedintele Marin Condescu nu este mulţumit de modul în care Ilie Iordache s-a pregătit până acum în Antalya. Oficialul nu înţelege nici atitudinea lui Iordache care iniţial a vrut să devină jucător liber de contract reclamând că Pandurii nu l-ar fi plătit, deşi ulterior s-a dovedit că a primit toţi banii datoraţi, iar după ce i s-a oferit şansa de a reveni la Dinamo nu a vrut să mai plece de la Pandurii, declarând că el se va antrena prin parcuri dacă nu va putea merge în cantonament cu echipa: „Iordache dintr-o dată nu a mai vrut nici să mai fie jucător liber şi nici să mai plece la Dinamo sau la o altă echipă, el voia să se antreneze prin parcuri în Târgu Jiu conform ultimei declaraţii a lui înainte de a pleca în Turcia. Dar din păcate nici în Antalya nu se prea antrenează.”

Iordache a revenit de două zile la antrenamente cu echipa după ce a acuzat dureri la un genunchi fiind diagnosticat cu tendinită de medicul echipei şi luând trei zile de pauză. Iordache a evoluat sâmbătă o repriză în amicalul pe care Pandurii l-au susţinut cu georgienii de la FK Wit, meci încheiat cu scorul de 1-2.

Vizualizări: 73

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: