Pandurii, umiliţi de Metaloglobus la scor de tenis

Pandurii nu a reuşit să lase o impresie bună în meciul de la Bucureşti decât primele 30 de minute ale meciului cu Metaloglobus, pierdut la cel mai mare scor din acest sezon. Inexplicabil, echipa a cedat teren treptat pentru ca în repriza a doua să dispară practic din joc, în timp ce gazdele au marcat de şase ori.

Prima jumătate de oră a fost una destul de echilibrată şi nu anunţa furtuna care urma să vină pentru Pandurii. În prima parte a jocului părea că gorjenii au curaj şi resurse pentru a se impune în acest meci. Din păcate cu câteva ocazii ratate nu se poate câştiga un meci.

Patrik Popescu a ratat prima ocazie a meciului, portarul advers scoţând cu greu balonul şutat de acesta. A urmat apoi o altă mare ocazie pentru Pandurii, când Vodă a scăpat singur cu portarul Iacob, dar balonul a trecut puţin pe lângă poartă. După 30 de minute, tot Pandurii era în atac prin Blejdea, care a pătruns în careu, i-a pasat lui Popescu, care a trimis la Tudoran însă şutul acestuia pe poartă a fost respins de portarul Iacob cu piciorul.

Fraţii Herea au dat tonul la goluri prin Claudiu Herea în minutul 33, care a finalizat cu un şut sub transversală, mingea trecând apoi de linia porţii, şi Ovidiu Herea în minutul 37, acesta marcând cu siguranţă dintr-un penalty scos de Ştefan Niculae în faţa lui Oiţă.

În partea secundă bucureştenii s-au dezlănţuit şi au înscris de alte patru ori. Andrei Lungu (52) a dat startul cu o reluare din faţa porţii, după o pasă a lui Tomozei. Apoi Vîlceanu a avut o acţiune personală, i-a pasat lui Valentin Ghenovici (75), iar acesta a finalizat plasat lângă bară. Coşmarul gorjenilor a continuat în ultimele minute, când Potecea a executat o lovitură liberă, Plămadă a recentrat, iar George Caramalău (89) a reluat în plasă cu o lovitură de cap, după care Mihai Potecea (90+2), a înscris din apropiere, după ce Cotolan respinsese în faţă la şutul puternic al lui Mino Sota.

La final, antrenorul bucureştenilor, Laszlo Balint, era nemulţumit de cum s-a jucat în prima jumătate de oră, dar a lăudat în special intrările în joc ale celor trei jucători introduşi pe teren în partea secundă: ”Am intrat foarte greu în meci, cu toate că i-am avertizat toată săptămâna pe băieţi că vom avea dificultăţi dacă nu vom aborda meciul la un nivel maxim din punct de vedere mental. Sunt nemulţumit de primele 30 de minute, adversarii şi-au creat în acea perioadă două-trei ocazii clare de gol, însă execuţia frumoasă a lui Claudiu Herea ne-a trezit, a produs acel declic de care aveam nevoie”.

Cu această victorie, Metaloglobus a acumulat 46 de puncte şi a urcat pe locul 8, la zece puncte distanţă de prima echipă aflată pe loc retrogradabil, Energeticianul. În schimb, Pandurii, a rămas cu 38 de puncte, pe ultimul loc care asigură menţinerea în Liga 2, însă mai are doar două puncte avans faţă de formaţia de la Petroşani.  Pandurii joacă marţi, de la ora 16:00, pe teren propriu, cu Chindia. 

Metaloglobus Bucureşti - Pandurii Târgu Jiu 6-0

Stadion: Metaloglobus (Bucureşti); Arbitru: Florin Costin Dan (Chirnogi); Asistenţi: Gabriel Ion Catană (Târgovişte) şi Răzvan Mihai Dobre (Şotânga - Dâmboviţa).

Au înscris: Claudiu Herea 33', Ovidiu Herea 37' - pen., Andrei Lungu 52', Valentin Ghenovici 75', George Caramalău 89', Mihai Potecea 90+2'

Metaloglobus: Fl. Iacob - Tomozei, Fl. Plămadă, Caramalău, Riza - Andr. Ionescu (Ghenovici 74'), Andr. Lungu (Sota Mino 62') - Şt. Niculae, Cl. Herea (Potecea 82'), Rob. Vîlceanu - Ov. Herea (cpt.). Rezerve neutilizate: Rob. Geantă - Vl. Vlad, Frîncu, C-tin. Costache. Antrenor: Laszlo Balint.

Pandurii: Mih. Cotolan - D. Ciobanu, Rob. Bratu, Brînzan (cpt.), Al. Vasilescu - Oiţă, Tudoran (Kim Du-Ho 80'), P. Popescu, Trancă (Dănescu 62'), Vodă (Dinu-Ivănescu 44') – Blejdea. Rezerve neutilizate: Al. Costache - R. Cristea, Rob. Gheorghe, Nic. Cotolan. Antrenor: Adrian Bogoi.

Vizualizări: 714

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: