Stadionul din Târgu Jiu, aproape de omologare

Inspecţia stadionului din Târgu Jiu în vederea stabilirii ultimelor detalii pentru omologarea acestuia a avut loc vineri, în prezenţa reprezentantului Federaţiei Române de Fotbal, responsabil cu ordinea şi siguranţa stadioanelor, dar şi cu omologarea acestora, Sorin Cojocaru.  Stadionul urmează a fi omologat pentru meciuri de Liga 1, dar şi pentru jocuri de cupe europene, urmând ca la omologarea oficială să ia parte şi un delegat al UEFA.

La inspecţia stadionului au fost prezenţi reprezentanţi ai constructorului şi Companiei Naţionale de Investiţii, ai Primăriei Târgu Jiu, ISU, Jandarmeriei, precum şi ai AJF Gorj şi ai cluburilor Pandurii şi FCSB.

FRF a trimis la Târgu Jiu responsabilul cu omologarea stadioanelor şi cu ordinea şi siguranţa stadioanelor, Sorin Cojocaru, cel care a participat la omologarea stadionului din Târgu Jiu şi cu alte ocazii, atunci când echipa din Târgu Jiu evolua în prima ligă sau în cupele europene precum şi directorul de comunicare al FRF, Paul Zaharia,responsabil în relaţia cu UEFA în ceea ce priveşte mass-media, iar din partea LPF a participat directorul Departamentului de Ordine şi Siguranţă al Ligii Profesioniste de Fotbal, Mihai Stancu. Au fost prezenţi de asemenea, reprezentanţii ai cluburilor Pandurii şi FCSB, administratorul special de la Pandurii, Marin Golea, şi secretarul general al FCSB, Sorin Pitu, acestea fiind cele două cluburi care solicită deocamdată să joace pe stadionul din Târgu Jiu. La această preomologare a fost prezent şi reprezentantul Asociaţiei Judeţene de Fotbal, Daniel Băloi, vicepreşedinte al AJF Gorj, specialist în astfel de activităţi, el fiind responsabil la clubul Pandurii, în calitate de secretar general, cu omologarea stadionului de fiecare dată când arena gorjeană a fost omologată de FRF sau UEFA.

Pentru a evalua condiţiile oferite de stadion şi dacă acesta îndeplineşte toate criteriile necesare pentru ordine şi siguranţă, la inspecţie au fost invitaţi şi reprezentanţi ai ISU şi Jandarmeriei locale, care vor trebui să îşi dea avizul la omologarea oficială a stadionului. Din partea proprietarului Primăria Târgu Jiu, a participat primarul Marcel Romanescu, precum şi directorul interimar al Direcţiei de Patrimoniu, Carmen Tătaru, această direcţie a Primăriei urmând să preia în administrare stadionul după ce va fi predat de CNI către primărie.

Delegaţia a inspectat toate zonele noului stadion şi s-au purtat discuţii cu reprezentantul FRF privind demararea procedurilor de omologare.

Lucrările propriu-zise la stadion sunt finalizate de aproximativ doi ani, aşa că nu sunt probleme care să ducă la întârzierea omologării, în prezent lucrându-se doar în zona exterioară stadionului, la canalizare şi pavarea aleilor împrejmuitoare şi amenajarea peisagistică  a zonei.  Lucrări de împrospătare a gazonului se efectuează şi pe suprafaţa de joc care este întreţinută corespunzător încă de la finalul iernii, Direcţia de Patrimoniu fiind responsabilă cu menţinerea gazonului într-o stare foarte bună.

Primarul Marcel Romanescu s-a declarat optimist în ceea ce priveşte omologarea stadionului despre care spune că va fi la cele mai înalte standarde: „Suntem pe ultima sută de metri în ceea ce privește lucrările de la stadion. Am discutat cu reprezentanții FRF, LPF, dar și ai Companiei Naționale de Investiții, care au fost prezenți la Târgu Jiu, am stabilit ultimele detalii și suntem optimiști în ceea ce privește omologarea. A mai rămas puțin până când vom termina lucrările și vom avea un stadion nou, la cele mai moderne standarde. Sportul renaște, încet, la Târgu Jiu, mai ales că își începe activitatea și Clubul Sportiv Municipal”.

La inspecţie a luat parte şi directorul CSM Târgu Jiu, Robert Bălăeţ, sediul acestui club al primăriei urmând să fie chiar în incinta Stadionului Municipal.

Galerie foto





Vizualizări: 2,621

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: