Pandurii, un singur punct din confruntarea cu Ceahlăul

Pandurii a remizat duminică pe teren propriu cu moldovenii de la Ceahlăul, într-un meci contând pentru etapa a 21-a din Liga 1, scor final 1-1. Golurile au fost marcate de Chitoşcă (min.9) pentru oaspeţi şi Dos Santos (min. 72) pentru gazde, din penalti. Tribunele au fost aproape goale, ploaia rece ţinând suporterii departe de stadion, în ciuda miilor de bilete distribuite gratuit.

Pandurii: Stanca - Unguruşan, Paraskevas (cpt.), Erico, Momcilovic - Anton, Breeveld – Distefano (’46 Buleică), Nistor, Nicoară – Bud (’65 Al. Ciucur)

Ceahlăul: Calancea - Dumitraş, Marc, Ichim, Slavickas - Onciu, Achim – Popadiuc (79 Ştefănescu), Garcia (86 Cazan), Chitoşcă (71 Ntambue)– Constantinescu

Pandurii a părut că începe bine partida, având posesia şi chiar un prim şut centrare al lui Nicoară spre poarta oaspeţilor, la care nu a ajuns însă nici un coechipier. Ceahlăul a deschis scorul în minutul 9, prin Chitoşcă, după o fază creată de Garcia. Nu mai puţin de doi jucători de la Pandurii au şutat în adversari, încercând să degajeze în terenul advers. Mingea a ajuns rapid lângă careul pandurilor, când Chitoşcă „i-a furat” mingea de la picior lui Garcia şi a marcat în poarta lui Stanca. Au urmat minute bune în care încercarea gazdelor de a prelua controlul nu s-a concretizat decât într-o centrare al lui Nicoară în min. 19, prea înaltă pentru Bud, şi un şut de la distanţă trimis de Breeveld în min. 23, deviat în corner de apărătorii nemţenilor. În min. 41, căpitanul pandurilor Paraschevas a fost aproape de un autogol, după o degajare greşită. Pandurii a încheiat meciul în atac, având o ocazie prin Nicoară care a şutat din interiorul careului, portarul oaspeţilor respingând însă în corner.

Pandurii a egalat din penalti

Pustai a făcut două schimbări la pauză. Distefano a părăsit terenul din cauza unei accidentări suferite pe finalul primei reprize, fiind înlocuit cu Alin Buleică. Alex de Santos, intrat tot la pauză, a combinat frumos cu Bud în min. 48, care a trimis cu exteriorul peste poartă. Minutul 65 aduce o ocazie pentru Pandurii, Nicoară şutând peste poartă din colţul careului mic, iar în min. 67 nemţenii au atacat prin Chitoşcă, fază finalizată cu corner.

Pandurii a obţinut un penalti în minutul 71, când Nicoară a căzut în careu, după o ținere a lui Marc, iar arbitrul Ovidiu Hațegan a arătat punctul cu var. Dos Santos a înscris un minut mai târziu printr-un şut sigur, lângă bara din stânga porţii nemţene. A urmat o ocazie mare pentru Ceahlăul în min. 77, când Achim a preluat greşit cu capul, din şase metri, o centrare perfectă a lui Constantinescu.

SPECTATORI

Încercarea acţionarilor de a umple stadionul a fost un eşec. La meci au fost doar câteva sute de spectatori, în ciuda faptului că mii de bilete au fost distribuite gratuit în exploatările miniere şi termocentrale. La lojă au fost Ciurel, Medinţu şi Antonie – directori în CE Oltenia, Nicolae Sarcină din partea noului acţionar Succes, dar şi şefii judeţului Ion Călinoiu şi Alin Văcaru sau primarul Cârciumaru.

Cartonaşe galbene: Nicandro Breeveld (41), Unguruşan (62)/Marc (45+1), Popadiuc (67)

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: