Pandurii, versiunea „B”, a luat bătaie de la sârbi

În ultimul amical dinaintea noului sezon, Pandurii au luat bătaie cu 1 la 3 de la sârbii din Niş. Partida s-a disputat duminică seara în ţara vecină dar gorjenii au deplasat o echipă formată numai din jucători tineri. Titularii au primit 2 zile libere după stagiul austriac şi s-au reunit aseară sub comanda lui Grigoraş.

Radnicki Niş – Pandurii         3-1 (1-0)

Pentru panduri a marcat: Voinea (56’)

Pandurii: Horvat - Fărcăşanu, Tătaru (cpt.), Rada, Constantin - Gavrilescu, Avramescu, Friţulescu - Bucur, Voinea, Brata. Au mai jucat: Mutu, Dobroiu, Oiţă, David, Dănăricu, Dumitru şi Golea. Antrenor: Florin Bejinaru.

Meciul s-a disputat pe terenul echipei de fotbal feminin Masinac Niş, pentru că echipa Radnicki are stadionul în refacere.  Jocul a atras la stadion peste 1000 de spectatori. Partida a avut loc cu ocazia aniversării a 80 de ani ai federaţiei sârbe de fotbal, la meci fiind prezenţi numeroşi oficiali ai federaţiei.

Pandurii, cuminţi la aniversarea sârbilor

În timp ce Chiricheş, Lemnaru sau Cardoso, au primit 2 zile libere după stagiul din Austria, alţi panduri nu au avut deloc timp de respiro. Tinerii Rada, Tătaru, Avramescu sau Brata au mers duminică în Serbia pentru un amical cu nou promovata în liga a doua, Radnicki Niş. Pandurii s-au prezentat doar la insistenţele sârbilor care l-au convins până la urmă pe bossul Condescu să trimită o echipă pentru amical. Cum Grigoraş nu a trecut însă jocul pe lista sa, antrenorul nici nu a făcut deplasarea în Serbia. Tinerii panduri conduşi de pe margine de Florin Bejinaru s-au ţinut tare în prima repriză dar au primit un gol pe final. În partea a doua sârbii s-au desprins pe tabelă dar Voinea a redus din diferenţă. Sârbii au mai înscris însă o dată şi au stabilit scorul final de 3 la 1.

Mai mult cu gândul la cultură

Dacă la fotbal au cedat lupta cu sârbii, Pandurii au încercat măcar să se culturalizeze. Astfel în dimineaţa partidei,  Voinea şi compania au vizitat o cetate medievală, cunoscută sub numele de fortăreaţa din Niş dar şi centrul istoric al celui de-al treilea oraş ca mărime din Serbia. Fortăreaţa a fost ridicată în anii 1700, în timpul luptelor contra turcilor.

Foşti panduri, în stafful tehnic

Doi din fotbaliştii al căror nume e legat de promovarea istorică în prima ligă din 2005, Adi Popescu şi Sorin Vintilescu au fost cooptaţi în stafful tehnic al centrului de copii şi juniori al clubului. Ambii au jucat ani buni la Pandurii iar Vintilescu încă deţine recordul pentru cele mai multe goluri marcate într-un sezon. “Am dorit să aducem un suflu nou în rândul antrenorilor de la centru şi ne-am gândit la cei doi pentru că sunt antrenori tineri aflaţi la început de drum care au jucat mulţi ani pentru Pandurii. Centrul de copii este în continuă dezvoltare şi am numit câte doi antrenori la grupele de vârstă mai mare unde volumul de muncă este mai mare. Prin experienţa lor ca fotbalişti, juniorii noştri au ce învăţa de la Adi Popescu şi Vintilescu care au fost jucători reprezentativi ai clubului nostru" a declarat secretarul general al clubului Daniel Băloi pentru pandurii-tg.jiu.ro. De altfel din acest nou sezon cea mai mare dintre grupele de copii a centrului, cea de juniori A, va fi pregătită de antrenorii Dorian Gugu şi Sorin Vintilescu. Cei doi vor antrena grupa de juniori republicani A, născuţi 1993 - 1994. Cristi Popescu şi Constantin Frimu vor antrena grupa de juniori B, născuţi 1995- 1996.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: