Pandurii vor juca anul viitor cu Oţelul Galaţi

Ultima etapă programată a se disputa în acest an se va juca anul viitor, cel mai probabil în luna februarie. Comitetul de Urgenţă al FRF a decis ieri  ca etapa a 19-a, programată pentru weekend-ul viitor, să se dispute în 2011, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Astfel, jocul pe care Pandurii trebuia să îl dispute luni la Severin cu liderul Ligii I, Oţelul Galaţi, se va disputa după pregătirea de iarnă.

Aflate unele în criză de formă sau de efectiv sau în imposibilitatea de a se mai antrena pe terenurile îngheţate ori aflate sub nămol,  mai multe echipe au găsit în vremea nefavorabilă din ultima perioadă pretextul ideal pentru a cere oprirea campionatului. Dacă unele echipe doresc doar să aibă mai mult timp la dispoziţie pentru a încerca să remedieze unele probleme de lot, altele nu mai au nici unde se antrena şi nici unde juca, mai multe terenuri din Liga I fiind deszăpezite pentru a se putea juca.

Doar în sud se mai putea juca

Prognoza  pentru următoarea săptămână nu era deloc îmbucurătoare, fiind posibil ca la finalul săptămânii zăpada să acopere toate stadioanele. Conform meteorologilor, în această săptămână se aşteaptă o înrăutăţire a vremii în toate regiunile. În weekendul următor, când ar fi trebuit să aibă loc meciurile etapei a 19-a, temperatura va fi scăzută, în special în Ardeal şi Banat. La Târgu  Mureş şi Cluj se aşteaptă ninsoare, iar la Timişoara ceaţă densă. În Bucureşti şi în toată partea sudică totuşi vremea ar permite jucarea meciurilor, aici problema fiind acum terenurile de antrenament distruse de ploile abundente. Temperatura va avea valori între +5 şi -3 grade Celsius la Craiova, respectiv -1 şi -9 grade la Cluj Napoca.

Pandurii au votat pentru amânare

Problema amânării campionatului s-a discutat prin videoconferinţă cu reprezentanţii cluburilor. În urma dezbaterilor şi motivărilor aduse de fiecare club au fost 14 voturi pentru şi 4 împotrivă, se arată în comunicatul remis de LPF după şedinţă. Programarea etapei a 19-a care s-a amânat se va face pe abia pe 20 decembrie, în şedinţa Comitetului executiv al FRF. Cel mai probabil aceasta se va juca înainte de prima etapă care era programată în februarie sau va fi intercalată între alte două etape din retur. Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a precizat că disputarea celor două etape din retur în luna decembrie a fost decisă la cererea FRF considerându-se că vremea ar putea fi mai bună. „Dacă vremea va fi tot aşa la începutul returului, amânăm şi etapele din februarie, a mai spus ieri  Dumitru Dragomir, preşedinte LPF. Preşedintele executiv al pandurilor, Eugen Pârvulescu, a fost ieri prezent la şedinţe de la sediul FRF, acesta votând pentru amânarea etapei a 19-a.

"Nu mă mulţumeşte, dar nici nu mă nemulţumeşte această amânare. Eram pregătiţi să jucăm şi această ultimă partidă din 2010, dar dacă oficialii au decis că e mai bine să se amâne, asta e. Dacă, într-adevăr, terenurile nu sunt bune, atunci este un lucru benefic că s-a luat această decizie"

Dorinel Munteanu, antrenorul echipei din Galaţi

Vizualizări: 83

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: