Pandurii vor prima victorie la Urziceni

Unirea Urziceni – Pandurii Târgu Jiu

Stadion Unirea, ora 18:00

Pandurii n-au reuşit până acum decât un egal pe terenul celor de la Urziceni. La Târgu Jiu echipa a reuşit să se mai impună uneori în meciurile cu fosta campioană, dar a suferit şi cel mai dur eşec pierzând în urmă cu două sezoane şi  cu 5-1. Chiar dacă sunt câteva probleme de lot înaintea acestei partide, Pandurii au plecat ieri la drum optimişti şi cu speranţa că vor reuşi un rezultat favorabil.

Meciul nu se anunţă deloc uşor chiar dacă Unirea e vecină de clasament cu Pandurii la retrogradare. Rezultatele indirecte din această etapă nu au ajutat nici acestea prea mult echipa gorjeană care are nevoie neapărat de o victorie pentru a părăsi zona fierbinte în care a intrat din nou. Iar adversarul este unul de luat în seamă cu toate pierderile pe care le-a suferit în acest sezon.

Grigoraş se teme de spiritul Urziceniului

Urziceniul este o echipă care a jucat foarte bine la unele jocuri din acest sezon chiar dacă au acelaşi număr de puncte ca şi Pandurii. „Ţinând cont de faptul că ştim ce program ne aşteaptă apoi, pentru că urmează să întâlnim liderul la zi al campionatului, Oţelul Galaţi, avem nevoie neapărat de un rezultat favorabil în meciul de la Urziceni”, a spus Grigoraş înaintea plecării tehnicianul recunoscând că nu poate fi deloc uşor pentru că Unirea a  păstrat un nucleu de bază de jucători care au jucat în Liga Campionilor. Fotbalişti precum Epaminonda, Maftei, Mehmetovic, Tudoran sau Rusescu care au rămas din vechea gardă, alcătuiesc o formaţie încă de temut alături de o serie de tineri care încearcă să se integreze. Cel mai important aspect de luat în calcul la aceştia este spiritul fostei campioane de care Grigoraş se teme acum cel mai mult: ”Au rămas cel puţin zece jucători din vechea echipă dar şi spiritul acela de învingători care nu cred că a dispărut aşa deodată. În ultimi ani Urziceniul a fost o echipă bătăioasă, care prin determinare şi voinţă, prin tot ce a arătat a avut rezultate foarte bune iar unii jucători au prins acea perioadă şi nu cred că spiritul acela a dispărut. Nu putea dispărea deodată chiar dacă situaţia e acum una puţin mai delicată acolo. Se vede că sunt jucători profesionişti şi nu au renunţat la ideea de a lupta pentru puncte şi pentru salvarea de la retrogradare”.

O confruntare mult mai echilibrată

Rămasă fără mai bine de jumătate din lot, Unirea nu se lasă şi luptă în continuare pentru salvare chiar dacă au fost multe voci care spuneau că e ca şi retrogradată. „Poate că şi eu mă gândeam că Unirea nu va mai avea un parcurs la fel de bun cum a avut până acum, dar analizând până la urmă situaţia echipei s-a văzut că jucătorii sunt profesionişti şi şi-au văzut de treabă”, a mai spus Grigoraş dând exemple de meciuri câştigate de Unirea acasă cu Seaua, Dinamo sau FC Vaslui: „Nu e la îndemâna oricui să învingă Steaua şi Dinamo cu o echipă vizibil mai subţire faţă de campionatul precedent”. Analizând loturile celor două echipe, tehnicianul pandurilor constată că este o partidă mai echilibrată decât cele din anii trecuţi, amintind şi de episodul în care gorjenii au pierdut cu 5-1 acasă. De această dată Grigoraş este de părere că diferenţa va fi făcută şi de starea terenului precum şi de starea fizică şi psihică a jucătorilor în momentul respectiv precum şi de şansă. Absenţele din lot nu sun6t numeroase, cea mai importantă fiind cea a lui Voiculeţ care este suspendat. Cu toate acestea Grigoraş era optimist înaintea plecării fiind convins că echipa va obţine un rezultat bun.

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: