Rulota din Balta Ciobanului, o ţeapă „made în Elveţia”

Poate părea greu de crezut, dar rulota luxoasă găsită la sfârşitul săptămânii trecute într-o baltă formată în apropiere de Rovinari nu a ajuns în apă deloc întâmplător, ci ca urmare a unui plan bine pus la punct. Proprietarul voia să încaseze poliţa de asigurare.

Ca orice plan „bine” conceput şi acesta a avut o fisură, anchetatorii făcând ieri publice primele informaţii rezultate după examinarea maşinii şi punerea cap la cap a datelor din dosar.

Astfel, poliţiştii au aflat că rulota îi aparţine unei femei din Elveţia, al cărei fiu, proprietar al unei ferme de animale, a decis că poate scoate nişte bani buni de pe rulotă dacă o dă ca furată, asta după ce a încercat să o vândă legal. Complice i-a fost un bărbat din Rovinari, Gabriel Pasăre, care lucra la ferma elveţianului de ceva vreme şi se ştia bine cu acesta. „A fost şi ideea lui, şi ideea mea. Se tot întreba ce să facă el cu maşina că a încercat s-o vândă în Elveţia şi nu lua mai mult de 20.000 de euro pe ea. Dacă o făcea dispărută la asigurări înţeleg că lua dublu, <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />40.000”, a spus rovinăreanul. Aşa a ajuns elveţianul să vină cu frumoasa lui rulotă până în bălţile de la Câlnic, unde era convins că va pierde uşor urma maşinii. Rulota a fost lăsată pe liber într-o pantă la baza căreia se afla un lac, elveţianul procedând aşa după ce fusese asigurat de angajatul său din Rovinari, dar şi de către un alt prieten al acestuia, bun cunoscător al locului, că apa are cel puţin 10 metri adâncime. Asta era în anii cu ploi multe, acum apa de abia ajungând la trei metri.

Nicio plângere

Lăsată pe liber, cu cheile în contact (!), rulota a ajuns în apă, dar aici nu s-a scufundat imediat pentru că nu prea avea nici unde şi, în plus, garniturile noi erau etanş. Aşa că, pentru un timp, maşina a devenit un fel de barcă, plutind pe deasupra suficient până când un vânător a observat-o. Cum la noi nimic nu rămâne ascuns ochiului, vânătorul a sunat la 112 şi a alertat autorităţile. Poliţiştii s-au mirat şi ei când au văzut că rulota, fabricată în 2009, are interiorul nou nouţ, iar dotările de acolo stârnesc invidia oricui trăieşte dintr-un salariu fie el şi mediu pe economia românească. Bucătărie complet utilată, frigider, antenă satelit, duş, pat dublu de dormit, scaune confortabile, tot ce era nevoie la casa omului se găsea în rulota respectivă. Toate au fost abandonate fără regrete de elveţianul aflat la ananghie, el plecând din ţară imediat după ce a dat cu maşina în baltă.

Angajatul său din Rovinari şi amicul acestuia l-au dus până la aeroportul din Timişoara, cei doi fiind apoi luaţi la întrebări de poliţişti. Oamenii legii nu au pus însă pe nimeni sub acuzare întrucât nu există nicio plângere formulată din partea proprietarului de drept al maşinii, respectiv mama elveţianului.

VARIANTA

Varianta unui „accident” este exclusă atâta timp cât Pasăre spune că patronul său din ţara cantoanelor avea clar intenţia de a încasa contravaloarea poliţei de asigurare. În plus, faptul că a luat primul avion spre Elveţia, în loc să ceară ajutor la 112, arată clar că prejudicierea societăţii de asigurare urma să fie finalitatea acestui eveniment.

Vizualizări: 442

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: