Parcarea supraterană din Târgu Jiu, neinteresată pentru investitori

Primăria Târgu Jiu scoate la licitaţie terenul care îi fusese concesionat lui Dumitru Huidu în vederea realizării unei parcării supraterane. Deşi licitaţia este programată pentru mâine, la ora 12.00, până vineri nici o persoană nu-şi manifestase intenţia de a concesiona suprafaţă de 2.948 mp, situată în zona Pieţei Centrale.

Primăria Târgu Jiu va concesiona, prin licitaţie publică, terenul în suprafaţă de 2.948 mp, situat în zona Pieţei Centrale. Deşi licitaţia este programată pentru data de 23 august, ora 12.00, până în momentul de faţă nu există nici un ofertant. Astăzi este ultima zi în care se mai pot face înscrieri pentru licitaţie. “Până în prezent, nici o persoană nu a achiziţionat caietul de sarcini. Solicitanţii mai au posibilitatea să facă acest lucru până luni după-amiaza. Data de 22 august este termenul limită pentru înscrierile la licitaţia programată pentru ziua de 23 august. Îi aşteptăm pe toţi cei interesaţi să-şi depună cereri, însoţite de oferte”, a declarat Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu. Contravaloarea caietului de sarcini este de 30 de lei.

Primul investitor a dat faliment

Primăria organizează licitaţie pentru a doua oară, după ce Dumitru Huidu, cel care concesionase terenul în urmă câţiva ani, a dat faliment şi nu a mai putut realiza parcarea supraetajată, cu spaţii comerciale. De această dată, municipalitatea a interzis amenajarea unor astfel de spaţii, singura destinaţie a terenului rămânând aceea de parcare supraterană. Parcarea propusă de solicitanţi va trebui să aibă o configuraţie de minim P+1 şi să asigure cel puţin 200 de locuri.

GARANŢIE

Municipalitatea a condiţionat participarea la licitaţie de o taxă de garanţie. Astfel, la data înscrierii la licitaţie ofertanţii vor trebui să depună suma de 480.000 de lei. Aceşti bani reprezintă taxa de concesiune pentru o perioadă de doi ani calculată plecând de la preţul de pornire al licitaţiei de 10.000 lei/nivel/lună.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: