Parcelele satului de vacanţă din Polovragi, din nou la licitaţie

Primăria Polovragi pregăteşte o nouă licitaţie pentru concesionarea a circa 50 de parcele în vederea amenajării unui sat de vacanţă. Este pentru a doua oară când parcelele respective vor fi scoase la licitaţie, asta după ce contractele au fost reziliate din cauză că cesionarii au renunţat la ideea construirii de pensiuni şi case de vacanţă. Autorităţile locale nu intenţionează să crească preţul de pornire al licitaţie, deşi persoanele care le concesionează beneficiază de mult mai multe facilităţi faţă de anii trecuţi. În urmă cu cinci ani parcelele au fost concesionate cu taxe cuprinse între 0,6 cenţi şi 6 euro/mp.

Autorităţile locale de la Polovragi nu au renunţat la ideea amenajării unui sat de vacanţă în zona Cheile Olteţului, între munţii Parâng şi Căpăţânii. Suprafaţa de aproximativ 6,5 hectare a fost concesionată în urmă cu cinci ani pentru construirea a 11 pensiuni şi 74 de case de vacanţă. Deşi la vremea respectivă au fost concesionate toate cele 86 de parcele, în momentul de faţă nu mai există decât 40 de contracte valabile. „În momentul de faţă, pregătim procedura pentru o nouă licitaţie. În primăvară vom scoate la licitaţie circa de 50 de parcele pentru construire de pensiuni şi case de vacanţă. O parte dintre concesionari au renunţat din cauza crizei financiare, iar alte zeci de contracte au fost reziliate din cauză că nu şi-au îndeplinit obligaţiile financiare la termenele stipulate în documente. Mă refer aici la plata taxelor de concesiune”, a declarat Ştefan Făsuescu, primarul comunei Polovragi.

În urmă cu cinci ani, parcelele au fost concesionate pe o perioadă de 49 de ani, iar taxele de concesionare au fost cuprinse între 0,6 cenţi şi 6 euro/mp. Majoritatea concesionarilor au fost din judeţele vecine şi chiar din Bucureşti şi Piteşti. La prima licitaţie au fost concesionate parcele de 400 de mp pentru case de vacanţă şi parcele de 1200-1500 mp pentru pensiuni. „Preţul de pornire al licitaţiei va fi stabilit printr-o hotărâre de Consiliu Local. Nu cred că preţul va fi mai mare ca în urmă cu cinci ani. Dacă la vremea respectivă legea ne-a permis să concesionăm parcelele fără a fi dezmembrate, acum fiecare parcelă are cadastru făcut. În plus, persoanele care le vor concesiona vor avea asigurate şi utilităţile, energie electrică şi apă curentă. Iluminatul deja funcţionează, iar lucrările la reţeaua de apă sunt finalizate în proporţie de 90%. Mai trebuie făcută staţia de tratare a apei. Cel mai probabil, din primăvară va exista şi apă curentă”, a mai precizat primarul Făsuescu.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: