Parchetul cere pedepse mai mari pentru traficul de influenţă

Procurorii gorjeni au declarat apel la o sentinţă a Tribunalului Gorj în baza căreia un bărbat din Ţicleni a primit o condamnare de trei ani cu închisoare pentru două fapte de trafic de influenţă. Anchetatorii cer o pedeapsă mai mare pentru individul respectiv, în aceeaşi zi în care au solicitat acest lucru declarând apel şi într-un caz similar, în care făptaşa, o consilieră locală din Albeni, a primit doar două luni cu suspendare.

Constantin Tică Ungureanu este individul pentru care magistratul de caz a decis o pedeapsă de trei ani pentru fiecare dintre cele două fapte de trafic de influenţă pentru care a fost judecat la Tribunalul Gorj. Cele două s-au contopit în una singură şi, astfel, inculpatul a rămas cu 3 ani, pe care i-a primit în condiţiile în care nu s-a prezentat la proces. Absenţele sale l-au scos din sărite nu doar pe judecătorul de caz, ci şi pe avocatul pe care acesta l-a avut iniţial, motiv pentru care apărătorul a şi renunţat la dosar. Ungureanu a fost judecat pentru că a luat câte 300 şi 800 de euro de la doi concitadini de-ai săi cărora le-a promis că le rezolvă problemele cu alcoolemia. Bărbatul spunea că ştie el pe cine trebuie la Bucureşti şi cu nişte bani îşi ajută amicii să rămână cu permisele, numai că, după ce a luat banii, nu a mai dus la bun sfârşit ceea ce promisese. Acesta este recidivist şi dacă sentinţa îi rămâne definitivă, are toate şansele să intre după gratii măcar pentru câţiva ani, procurorii încercând acum să obţină la Curtea de Apel Craiova o pedeapsă mai mare.

Cam la fel stau lucrurile şi în cazul consilierei Camelia Mateiescu, din Albeni. Aceasta a primit o pedeapsă de două luni cu suspendare după ce i-a promis unui nepot că îl ajută să obţină permisul de conducere. Pedeapsa dispusă în cazul său este considerată mult prea mică, reprezentanţii Parchetului depunând zilele acestea apel în speranţa că la Craiova alţi magistraţi vor manifesta mai puţină clemenţă.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: