Manu Tomescu îi dă replică lui Roșca, "Kim Jong-un-ul de la Roșiuța"

Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu, nu a rămas dator după atacul lui Nelu Roșca, liderul Sindicatului Liber de la Cariera Roșiuța. Vă prezentăm integral postarea lui Manu Tomescu, după ce Roșca a spus despre protestatarii din Piața Prefecturii că în urma lor nu rămâne decât hau-hau.

"Hau, hau... Au început să se agite boșii federațiilor, deranjați de atitudinea noastră, a celor care protestăm în Piața Prefecturii din Tg-Jiu, de 9 săptămâni.

În ceea ce-l privește pe Roșca, Kim Jong-un-ul de la Roșiuța, se vede clar că este tare deranjat de acest protest și mai ales de cele două revendicări ale protestului nostru! Așa că, în ceea ce-l privește pe cel care se crede buricul pământului, fac câteva precizări:

- Pe la sfârșitul anului 2017 și începutul lui 2018, am atras atenția că pe noua lege a pensiilor a Liei Olguța Vasilescu, Ministrul Muncii de la acea vreme, noi, minerii și energeticienii din Complexul Energetic Oltenia, rămăseserăm tot pe dinafară. Mărturie sunt postările mele și declarațiile publice din acea perioadă! Încă de atunci am arătat că balerinii și clovnii arau încadrați la condiții speciale de muncă în legea pensiilor, iar Pirvulescu și Roșca mă contraziceau și mă trimiteau să citesc.

Îmi amintesc că în interiorul FNME au fost discuții aprinse, eu fiind susținut de președintele Mitrescu împreună cu colegii mei din Sindicatul Energia Rovinari, dar și de liderii de la Sindicatul Liber Roșia. Iar datorită "hau-hau-lui" de-atunci, FNME a avut întâlniri cu parlamentarii de Gorj pe tema reducerii vârstei de pensionare a minerilor și energeticienilor din Complexul Energetic Oltenia.

După întâlnirile avute cu FNME, Domnul Deputat Vilceanu a inițiat un proiect de încadrare a minerilor și energeticienilor la condiții speciale de muncă, iar parlamentarii PSD au preluat proiectul fostului deputat și lider de sindicat, Severus Militaru, proiect care mai adauga încă o lună în plus a celor care erau încadrați în condiții deosebite.

De proiectul regretatului Severus Militaru s-a lipit și Roșca, exact cum se lipește timbrul pe scrisoare, ținând cu tot dinadinsul să primească laudele politico-sindicale, dar fără să recunoască nici măcar o dată că cele două inițiative legislative au fost generate sub presiunea "hau-hau-lui" făcut de mine și de colegii mei de la Sindicatul Energia Rovinari, împreună cu cei de la Sindicatul Liber Roșia!

Ce s-a întâmplat în continuare am văzut cu toții! Proiectul Domnului Deputat Vilceanu nu a fost susținut, ba dimpotrivă, tocmai Kim Jong-un-ul de la Roșiuța fiind unul dintre liderii de sindicat care s-a opus cel mai vehement! Proiectul regretatului Severus Militaru susținut de parlamentarii Circiumaru, Scarlat Iriza și Mihail Weber a fost adoptat, fiind votat chiar și de Domnul Deputat Vîlceanu, și la insistențele noastre, gandindu-ne ca măcar să ne alegem cu ceva decât cu nimic!
Însă chiar dacă atunci boșii federațiilor promiseseră oamenilor că vor încadra și celelalte locuri de muncă din C.E.O, la condiții deosebite, au rămas doar promisiuni și minciuni, iar discriminarea s-a accentuat între cei încadrați în condiții deosebite și cei fără, astăzi existând riscul ca și cei care încă mai sunt în condiții deosebite, să piardă acest drept!

- În ceea ce privește funcțiile de care spune Kim Jong-un-ul de la Roșiuța, că le-ar deține colegii mei din Sindicatul Energia Rovinari în FNME, amintesc faptul că Mitrescu Constantin și-a dat demisia din funcția de vicepreședinte al FNME, tocmai datorită faptului că federația a refuzat să susțină proiectul de reducere a vârstei de pensionare a minerilor și energeticienilor, proiect ce se află blocat în comisiile din Camera Deputaților, iar Grigore Bălu este trezorier, funcție care nu este de decizie sau de conducere în cadrul FNME.

- Și, nu în ultimul rând, iată că tot datorită "hau-hau-lui" nostru timp de peste 9 săptămâni, astăzi a îndrăznit și Kim Jong-un-ul de la Roșiuța să gângurească și el despre creșteri salariale!
În încheiere îl sfătuiesc să lase gargara, pentru că oamenii nu mai pot fi păcăliți cu propaganda de tip Coreea de Nord, și nici dacă mai regizează filme proaste de scurt metraj gen pornirea excavatorului în gol, sau scandări la comandă prin sălile de apel".

Vizualizări: 2,106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: