Şeful OPC Gorj, martor într-un proces de cămătărie

Numele lui Mădălin Claudiu Giurcău se regăseşte pe lista martorilor care vor fi audiaţi într-un proces de cămătărie aflat pe rolul instanţelor gorjene. Procesul îi are ca inculpaţi pe nişte romi din cartierul târgujian Obreja, şeful OPC Gorj având numele alături de ale unor altor martori importanţi ale căror declaraţii nu sunt însă publice pentru că audierea acestora se face „la secret”, cu uşile închise.

Pe lista martorilor mai sunt incluşi afaceristul Ion Rădulescu, zis Ciupilan, fostul candidat la Preşedinţia României, Constantin Ninel Potârcă, dar şi Ion Bârcină, zis Dan Goeru, trimis în judecată, la rândul său, în două dosare penale instrumentate de DNA. „Se vor cita martorii lipsă de la acest termen cu mandat de aducere şi în continuare martorii din rechizitoriu Călău Mihai, Giurcău Claudiu Mădălin, Corodeanu Vasilica Eleonora, Popa Maria, Nejoiu Emil, Fecioru Mircea Raul, Bobu Costică Constantin, Rădulescu Lucica şi Mihai Lucica zisă Ludi”, a decis instanța.

La ultimul termen, magistrații au fost de acord şi ca Ion Bârcină să îşi reprimească una dintre maşinile de lux pe care le-a dobândit de-a lungul anilor şi pe care a pus-o gaj pentru o sumă împrumutată cu camătă. „Admite în parte cererea formulată de martorul Bîrcină Ion. Dispune restituirea autovehiculului marca Volkswagen tip Touareg... către petentul Bîrcină Ion lăsat în custodia martorului Marin Silvia, prin procesul verbal de percheziţie domiciliară din 21.01.2014, urmând ca instanţa să se pronunţe cu privire la obligarea inculpatului Luţă Constantin la contravaloarea plăţii impozitului pentru autovehicul, pe fondul cauzei”, a stabilit Judecătoria Târgu Jiu.

În dosarul respectiv procurorii i-au trimis în judecată pe Constantin Luță, Aurel Marin şi Marian Bogdan Bonculescu, toți fiind acuzaţi că au dat bani cu împrumut şi au perceput dobânzi mari de la clienții lor. Conform anchetatorilor, Luţă, zis „Cutai”, o folosea pe fiica sa Silvia Marin pentru a încheia contractele de camătă, indiferent că era vorba de vânzarea-cumpărarea unor autoturisme, de închiriere ulterioară a acestora sau de oferire a unor împrumuturi. Banii împrumutaţi erau, de regulă, de la un miliard de lei vechi în sus, Mariţa Mihai luând în ianuarie 2008 suma de 1,5 miliarde lei vechi, în august acelaşi an Ion Mihai, zis Mălai Mare, luând 1,4 miliarde. Silvia Marin a încheiat cu Paul Irinel Bârcină un contract de vânzare-cumpărare pentru suma de 40.000 de lei şi gajarea autoturismului VW Touareg contra acestei sume, valoarea de piaţă a maşinii fiind însă una mult mai mare, acum Bârcină putând să îşi recupereze autoturismul.

giurcau_4

Vizualizări: 315

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: