Părinţii elevilor de la Şcoala 4 vor să-şi retragă copiii din instituţie. Vezi de ce!

Părinții elevilor de la Școala Generală ”Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu sunt revoltați deoarece conducerea unități a decis să comaseze o clasă fără a-i consulta. Din această cauză aceștia vor să își mute elevii la o altă școală. S-a ajuns la această situație după ce Ministerul Educației și Cercetării a stabilit ca grupa pregătitoare să fie mutată la școlile generale. Pentru a face rost de spațiu pentru a-i înmatricula la școală și pe copiii care din toamna următoare vor intra în grupa zero, Consiliul de Administraţie al acestei instituții a luat această hotărâre.

Părinții elevilor de la Școala Generală ”Alexandru Ștefulescu” din municipiu vor să își retragă copiii de la această instituție deoarece conducerea unității a hotărât să comaseze clasa în care aceștia învață să fie comasată. Este vorba despre clasa I E, în care învață 21 de elevi. Părinții spun că de când s-a luat această decizie, care ar urma să se aplice în toamna anului viitor, copiii plâng întruna. „Şcoala Nr. 4 este una cu fiţe, nu aşa cum se spune. Copilul meu plânge şi nu mai mănâncă de când a aflat acest lucru. Nu am de gând să îl mai las aici, o să îl mut la altă şcoală”, spune Cristian Olaru, un părinte nemulţumit. De asemenea, mama unei eleve consideră că nu este normal ca la nivelul unității să se ia decizi fără a fi consultați părinții. „Nu ni se pare normal ca nimeni să nu ne întrebe nimic. Ni s-a comunicat decizia din scurt şi gata. Îi repartizează domnul director cum vrea dânsul. Noi vrem să rămână în acelaşi colectiv, cu aceeaşi învăţătoare,” afirmă Flavia Cazan, mama unei eleve.

De la toamnă

Directorul unității, Aurel Popescu, menționează că decizia ca din toamna anului viitor această clasă, în care sunt înscriși cei mai slabi copii, să fie comasată, este una în folosul lor. În acest fel se va realiza și spațiu pentru grupa pregătitoare, care va funcționa la nivelul unității începând cu anul viitor, iar elevii vor beneficia de pregătire mai bună în condițiile în care vor fi redistribuiți la alte clase. Anul viitor  la această unitate de învățământ vor fi formate patru grupe pregatitoare. ”Ştiu că părinţii sunt nemulţumiţi, dar nu avem ce face. Este clasă cu un efectiv mic de elevi şi ne trebuie spaţiu şi pentru grupele pregătitoare, care o să își desfășoare activitatea la școlile generale. Părinţii trebuie să înţeleagă, nu avem ce face. Dacă nu avem loc grupelor pregătitoare la anu, nu o să avem copii în clasa întâi. Cei din această clasă vor redistribuiţi către alte clase,” spune Aurel Popescu, directorul Școlii Generale ”Alexandru Ștefulescu”.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: