Părinţii elevilor din Peştişani, terorizaţi de păduchii din şcoală

Un grup de părinţi din comuna Peştişani a sesizat ieri faptul că în Liceul Tehnologic din comună este epidemie de păduchi. Părinţii susţin că medicii din localitate, dar şi conducerea şcolii, refuză să ia măsuri pentru stârpirea păduchilor. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj spun însă că părinţii sunt de vină pentru că nu au grijă de igiena copiilor.

Deşi au trecut mai bine de trei luni de la deschiderea anului şcolar, tot mai mulţi părinţi sesizează faptul că şcolile sunt pline de păduchi. Ieri, un grup de părinţi de la Peştişani a trimis o sesizare prin care se declară total nemulţumiţi de modalitatea prin care autorităţile sanitare au gestionat această problemă. „De câteva săptămâni ne confruntăm cu o epidemie de păduchi, fără să se ia măsurile care trebuie. Directorii, diriginţii şi învăţătorii ne obligă să ţinem copiii acasă ca să îi scăpăm de păduchi şi când se întorc la şcoală iar se umplu, pentru că ei îşi pun căciulile pe măsuţe sau pe cuier şi păduchii rămân pe husele de la măsuţe”, spun părinţii. Mai mult decât atât, mamele susţin că nu de puţine ori au fost făcute de râs la şcoală că nu au grijă de copii, însă susţin că nici medicii din localitate şi nici conducerea şcolii nu au luat măsuri de dezinsecţie a sălilor de clasă. „Ar trebui dezinfectată toată şcoala, dar conducerea nu face nimic, doar ne cheamă la şcoală şi dau vina pe noi că nu îi îngrijim. Ca să nu ne facem de râs îi tundem noi acasă pe copii”, au precizat părinţii.

Conducerea Liceului Tehnologic din Peştişani admite că au fost unele cazuri la începutul anului, însă susţine că în prezent nu sunt păduchi în şcoală. „Eu ştiu că au venit doctoriţele în şcoală, s-au luat măsuri şi la ora actuală nu sunt probleme. Eu zic că e problema rezolvată la nivel de şcoală, dar rămâne ca şi părinţii să-şi facă treaba. Eu nu ştiu ce li s-a spus de către diriginţi sau învăţători, iar deratizare s-a făcut la începutul anului şcolar”, a declarat Marinela Iliescu, directorul Liceului Tehnologic Peştişani.

RĂSPUNS

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj spun că de vină pentru această situaţie sunt tot părinţii pentru că nu au grijă de igiena copiilor. Mai mult, purtătorul de cuvânt al instituţiei susţine că păduchii nu pot fi contactaţi de pe huse sau cuier pentru că nu trăiesc în aceste condiţii. „Părinţii trebuie să aibă mai multă grijă la igiena copiilor, nu au cum să contacteze păduchi de pe huse sau cuier”, a declarat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: