Partidul care îşi devorează liderii

„Premierul a avut prima înfăţişare într-un dosar penal, preşedintele interimar este condamnat în primă instanţă, iar peste câteva zile avem alegeri", aşa a rezumat Robert Negoiţă situaţia din PSD, înainte de a-şi anunţa candidatura la şefia partidului. A uitat să spună că el însuşi este cel mai mare datornic persoană fizică la stat, având datorii de milioane de euro pentru comercializarea a sute de apartamente fără să plătească TVA.

Negoiţă a fost susţinut de Ponta să ajungă primarul sectorului 3 din Bucureşti, dar a intrat în conflict cu premierul, după ce nu a fost de partea lui într-un conflict pe care l-a avut cu Ghiţă. Negoiţă a fost susţinut de Dragnea să preia şefia filialei PSD Bucureşti acum câteva săptămâni, iar în scurt timp îi vrea locul la şefia pe ţară a partidului. În PSD totul pare să funcţioneze pe bază de aranjamente şi de trădare, lucru vizibil mai mult acum, când plecarea forţată a lui Ponta a lăsat viran terenul puterii din partid, chiar şi din guvern.

Funcţia de preşedinte al PSD este una care te poate face cel mai puternic om din România la acest moment, astfel că e foarte râvnită. Dragnea nu părea să se teamă, mai ales că l-a făcut pe Ponta acum câteva săptămâni, când premierul credea că o poate impune pe Rovana Plumb interimar. Alegerile sunt pe 11 octombrie, dar au loc în toată ţara, în toate organizaţiile PSD din România, cu participarea a sute de mii de oameni, fiind extrem de greu de supravegheat. Deja s-au anunţat trei candidaţi înainte ca Liviu Dragnea să spună dacă îşi doreşte să candideze. Unul din tabăra lui Iliescu, Şerban Nicolae. Unul din tabăra vechilor securişti, Daniel Savu. Unul din tinerii creaţi de Ponta, care l-au trădat, Robert Negoiţă. Care o fi candidatul lui Ponta? Ar fi posibilă o candidatură a acestuia, după ce a văzut că a fost dat la o parte? Cred că lupta pentru putere în PSD va fi una cu sânge pe pereţi, din care nu va lipsi deja celebra noapte a cuţitelor lungi, care au avut în trecut ca victime pe Adrian Năstase şi Mircea Geoană, lideri devoraţi de propriul partid.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: