Pârvu revine, iar Basara nu ştie dacă e la Pandurii

Jucătorii echipei Pandurii puşi pe lista de transfer şi care nu au găsit echipe la care să se transfere au revenit la club solicitând să fie reprimiţi la pregătire. Un astfel de caz e cel al lui Mădălin Popa care de ieri a revenit la pregătire fiind primit de antrenorul Sorin Cârţu la antrenamentul de ieri după-amiază. Aflat în aceeaşi situaţie, Lucian Pârvu, nu a fost primit la pregătire cu echipa fiind trimis să îşi caute echipă. Jucătorul a solicitat o reducere a sumei de transfer sau să fie primit înapoi la pregătire. 


Piţurcă a fost primul jucător care a plecat de la Pandurii în această vară, el fiind urmat de Vali Simion care a fost nevoit să plece pentru că nu mai intra în vederea antrenorului Sorin Cârţu. Dacă cei doi au plecat cu acordul clubului, liberi de contract, în cazul lui Popa şi Pârvu clubul a solicitat o sumă de bani pentru un eventual transfer. 
Mădălin Popa a fost adus la Pandurii de la Gloria Bistriţa dar nu a jucat nici un minut pentru că nu a intrat în vederea lui Sorin Cârţu fiind împrumutat la alte echipe. 

Pârvu nu ştie ce să facă 

Lucian Pârvu a fost transferat la Pandurii în iarnă și, după doar o jumătate de sezon, antrenorul Sorin Cârțu a decis că nu mai are nevoie de serviciile sale, iar clubul i-a permis să-și caute o echipă care să achite o sumă de transfer de circa 30.000 de euro. Jucătorul a precizat că el consideră că această sumă este de fapt una mai mare, la care se adaugă TVA-ul, dar și un impozit către statul român de 40%. Pârvu s-a antrenat în perioada cît a lipsit din ţară cu o formaţie elveţiană care spune că nu poate achita o sumă atât de mare: „M-am pregătit în această vară în Elveția. Am avut ofertă de la FC Wil, din liga secundă, dar până la urmă au luat un jucător sub formă de împrumut de la Basel, jucător al cărui salariu va fi plătit de cei de la Basel, așa că șansele mele de a rămâne acolo au scăzut în aceste condiții. De patru zile nu am mai discutat nimic cu ei. Am venit aici să vedem ce putem rezolva cu această sumă de transfer. Eu mai am contract pentru doi ani cu Pandurii, dar problema este că era vorba de o renegociere în această vară.” Pârvu a fost pus în această vară pe lista de transferuri dar acum e gata să revină sub comanda lui Cârţu dacă nu-şi rezolvă problemele cu clubul. Dacă iniţial Pandurii şi-au evaluat pretenţiile financiare la suma de 30.000 euro plus TVA, gorjenii s-au răzgândit între timp, Viorel Temelescu declarând aseară că jucătorul poate pleca acum şi liber de contract:: “Noi nu ţinem cu forţa pe nimeni. Am dat drumul tuturor jucătorilor care au vrut să plece. Pârvu, dacă îşi va găsi echipă, îl vom lăsa liber de contract.”


Basara e la Pandurii şi nu prea 

O situaţie nedefinită încă are şi mijlocaşul sârb Marko Basara care a revenit la Pandurii deşi antrenorul Sorin Cîrţu declarase după stagiul din Austria că nu mai este interesat de serviciile sale: “Avem destui străini. Nu m-ar interesa Basara şi nu mi-a făcut o impresie bună.” Acesta a fost testat doar în amicalul cu Ujpest, după care s-a accidentat şi a fost trimis acasă din Austria. Sârbul s-a recuperat, şi a revenit la Târgu Jiu pregătindu-se de ieri cu gruparea gorjeană, acesta semnând, se pare, un contract cu Pandurii înaintea plecării în cantonament. “Trebuia să semneze contractul după cantonament, aşa cum am stabilit. Eu nu l-am văzut decât o repriză cu Ujpest. Acum el trebuie să facă pregătirea de la zero”, şi-a exprimat nemulţumirea Cârţu care nu doreşte să-l păstreze pe Basara la echipă. 

Luţu e curtat de arabi 

Ionuţ Luţu ar putea părăsi curând Pandurii Târgu Jiu chiar dacă el a ajuns la o înţelegere avantajoasă pentru club în privinţa contractului său. Plătit de Pandurii doar în funcție de meciurile jucate, cu sume cuprinse între 200 și 500 de euro, după cum declara președintele Marin Condescu, Luțu ar putea să-l urmeze pe Ilie Balaci în Kuweit. Acesta a semnat un precontract cu vicecampioana Kuweitului și l-ar dori pe Luțu alături, dar jucătorul Pandurilor spune că mai așteaptă un semnal pozitiv din partea tehnicianului: “Nu ştiu dacă plec. Au fost nişte discuţii cu nea Ilie, dar să vedem ce găseşte acolo. Pleacă mai întâi el sâmbătă şi după aceea îmi va spune dacă pot merge şi eu” a declarat Luţu.
Luţu este unul dintre puținii jucători români care au bifat în CV echipe din țări precum Kazakhstan, Coreea de Sud, Cipru sau Turcia iar în România, Luțu a mai jucat pentru Progresul București, Universitatea Craiova, Steaua și Rapid. 


Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: