Pârvulescu: Condescu nu poate fi revocat

Consiliul de Coordonare al Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME) va avea loc sâmbătă, 11 ianuarie, la sediul din Mătăsari. FNME a fost la un pas de a organiza întâlnirea la Abrud, deoarece sindicalistul Adrian Marciuc a cerut aprobarea CE Oltenia pentru a găzdui reunirea celor 200 de lideri. Ultimele informaţii indică faptul că unii lideri vor cere revocarea lui Marin Condescu din fruntea FNME. Liderul sindical Dan Pârvulescu a declarat la un post local de radio că acest lucru nu este posibil, ci cel mult suspendarea sa.

Reporter: Sunt lideri de sindicat care doresc schimbarea lui Marin Condescu?

Dan Pârvulescu: Posibil să fie. În Colegiile Directoare nu au arătat acest lucru. Deci este posibil să fie lideri din linia 2 sau 3 care doresc schimbarea, dar schimbarea unui lider, indiferent că e ales prin vot uninominal sau prin reprezentanţi, se face atunci când jumătate plus unu din cei care-l aleg nu mai sunt de acord cu acesta.

Rep.: Au apărut informaţii că la acest Consiliu va fi schimbat.

D.P.: Nu e posibil. Conform statutului federaţiei nu se poate. Eventual poate să fie suspendat, dar nu se poate revoca de către Consiliul de Coordonare. Un congres extraordinar ar revoca, nu pe Marin Condescu, ci tot Biroul Executiv. În funcţie de decizia Congresului se va revoca sau nu preşedintele, un membru sau tot Biroul Executiv. Dar repet, Consiliul de Coordonare nu are atribuţii de a revoca, ci doar de a suspenda.

Rep.: Există posibilitatea ca Marin Condescu să fie suspendat?

D.P.: Dacă 50 la sută plus unu din numărul delegaţilor vor vrea acest lucru bineînţeles că există.

Rep.: În acest caz cine ar conduce?

D.P.: Depinde cum se pune problema. Dacă s-ar suspenda preşedintele, următorul ar fi prim-vicepreşedintele, adică Ion Ruşeţ, dar este şi dorinţa Consiliului de Coordonare, care poate să pună pe cineva din Biroul Executiv interimar.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: