Pârvulescu: Marin Condescu a făcut varză mişcarea sindicală

Liderii Federaţiei Naţionale Mine Energie încă nu şi-au revenit după anunţul de retragere al lui Marin Condescu, într-un moment foarte greu. Condescu a fost revocat din funcţiile deţinute cu unanimitate de voturi, iar pe 8 februarie va fi aleasă o conducere interimară a FNME. „Marin Condescu a făcut varză mişcarea sindicală”, este concluzia lui Dumitru Pârvulescu, preşedintele sindicatului Peşteana, care a crezut până în ultimul moment că liderul lor va renunţa la fotbal pentru a relua munca sindicală.

Pe 13 ianuarie, la Consiliul de Coordonare al FNME de la Petroşani, sindicaliştii i-au cerut lui Marin Condescu să renunţe la fotbal şi să se ocupe de sindicate. Mai mult, l-au mandatat să poarte negocierile pentru formarea unui sindicat majoritar. Minunea a ţinut trei zile, după care misiunea de a forma un sindicat majoritar a fost transferată la alţi doi lideri, Pârvulescu şi Mitrescu. Condescu s-a retras de la Pandurii, mai de voie, mai de nevoie, iar joi, 23 ianuarie, a anunţat că se implică într-un alt proiect fotbalistic: promovarea Universităţii Craiova în Liga I. Vestea i-a şocat pe colegii săi de sindicat, dar nici nu au avut timp să-şi revină, pentru că vineri au mai primit o veste. Condescu a anunţat că vrea să se retragă de la FNME şi că va convoca un congres în 60 de zile. Nu a mai apucat, pentru că a fost revocat cu unanimitate de voturi din toate funcţiile deţinute, iar congresul a fost convocat mult mai devreme, pe 8 februarie.

„Marin Condescu a făcut varză mişcarea sindicală, asta i se reproşează, de aceea a fost revocat din funcţie. S-a retras de la Pandurii şi s-a dus la Universitatea Craiova, deşi a spus că nu-l mai interesează fotbalul”, a spus liderul sindical de la Cariera Peşteana, Dumitru Pârvulescu.

„Nu voi candida la şefia FNME, sunt dezamăgit de jocul murdar făcut de mai mulţi. Nici Marin Condescu nu mai are de ce să candideze. Sunt convins că nu va mai candida, dacă ţinem cont de ultimele evoluţii. Cred că demult a ales fotbalul, dar noi am fost creduli. Este responsabil de divizarea mişcării sindicale din Oltenia, dar şi noi suntem vinovaţi”, a mai spus liderul sindical, care nu ştie dacă Sindicatul Peşteana va rămâne în FNME. „Decizia va fi în funcţie de ce vor zice membrii de sindicat”, a spus Pârvulescu.

Chiar dacă lideri din PSD au acreditat ideea că totul este o mascaradă şi că de fapt Condescu nu s-a retras, Pârvulescu spune altceva. „Revocarea a fost în unanimitate, nu a fost nici un vot împotrivă. Pentru noi este o dezamăgire totală, nu-l credeam uşă de biserică, dar nici nu-l credeam în stare de asta”, a concluzionat Pârvulescu.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: