Pârvulescu speră ca Mamele şi Ignea să înlocuiască pe Chiricheş şi Pintilii

Pandurii nu stau cu mâinile în sân în vacanţă şi s-au pus pe transferuri. După ce au obţinut împrumutul lui Răduţ pe un an, gorjenii i-au transferat la foc automat pe Iulian Mamele şi Alin Ignea. Cei doi vor acoperi la Tg-Jiu posturile lăsate libere de Chiricheş respectiv Pintilii.

Pandurii i-au dat pe Chiricheş şi Pintilii pe 1,3 milioane de euro şi le-au găsit înlocuitori aproape gratis! Mamele (27 de ani) şi Ignea (23 de ani) au semnat cu trupa lui Grigoraş, primul din postura de liber de contract, al doilea pe o sumă modică plătită celor de la Auto Timişoara.

Şi-au betonat defensiva !

Gorjenii sunt puşi pe fapte în această vară. Grigoraş a cerut cel puţin 4 transferuri iar dorinţa pare să-i fie, de această dată, ascultată. Grigoraş a simţit pe propria piele în retur absenţa lui Chiricheş, plecat în iarnă la Steaua pe 700 de mii de euro. „Implanturile” Cardoso şi Rada n-au avut efectul scontat aşa că antrenorul a cerut un fundaş central cu experienţă. Soluţia ideală a venit de la revelaţia returului, Concordia Chiajna. Căpitanul trupei conduse perfect de Reghecampf, Iulian Mamele, a încheiat conturile cu Concordia şi a acceptat oferta pandurilor, semnând pe 2 ani de zile. Fundaşul de 27 de ani ceruse iniţial un răgaz de câteva zile, sperând să se materializeze interesul Rapidului. Dar cum Copos e încă ocupat cu numirea unui antrenor, Mamele nu a mai aşteptat şi a ales să vină la Tg-Jiu. Fundaşul a debutat în liga 1 în vara anului trecut, la 26 de ani. De altfel, Mamele a jucat numai la Chiajna din 2007 încoace dar acum a decis că e momentul pentru o nouă provocare. Mamele va face cuplu în apărare cu ivorianul Viera, cel care e favorit să preia banderola de căpitan după plecările lui Pintilii şi Chiricheş. „Un jucător cu ceva experienţă, prin achiziţionarea lui dorim să întărim defensiva. E un jucător puternic, cu evoluţii bune mai ales în acest retur de campionat şi sperăm să fie o achiziţie bună”, spune preşedintele executiv Eugen Pârvulescu.

Ignea, soluţie de viitor

Pandurii au sondat piaţa transferurilor şi pentru un mijlocaş la închidere care să-l facă uitat pe Pintilii, plecat la Steaua pe 600 de mii de euro. Soluţia surpriză a venit din liga a doua, de la UTA Arad şi se numeşte Alin Ignea. Grigoraş s-a documentat bine de tot înainte să dea undă verde transferului mijlocaşului de 23 de ani. „Am semnat pe patru ani cu Pandurii. Domnul Grigoraş a discutat cu aproape toţi foştii mei antrenori şi a crezut că merit să fac pasul spreLiga 1. Nu mă deranjează comparaţia cu Pintilii, doar că eu sunt eu şi el e el. Pe undeva, mi-ar plăcea să am parcursul său în carieră, dar deocamdată trebuie să confirm şi în prima ligă”, spune jucătorul pe liga2.ro. „E un jucător destul de tânăr, avem referinţe bune despre el, l-am monitorizat la 2-3 jocuri şi sperăm să fie o achiziţie bună, mai ales pentru viitor. Ignea n-a fost liber dar a costat mai puţin pentru că l-am adus de la Auto Timişoara, echipă care îl împrumutase la UTA în sezonul trecut. De la UTA era greu să luăm un jucător pentru că preţurile cerute de echipele din liga a doua sunt foarte mari”, mai zice Pârvulescu care speră ca noile achiziţii să poate umple cât mai repede golul lăsat de plecările a doi jucători cheie. „Sperăm ca cei doi să fie la fel de buni ca Chiricheş şi Pintilii, ne dorim din tot sufletul. Urmează să vedem după stagiile de pregătire, în care ei vor veni cu noi, dacă am făcut achiziţii bune care să ne ajute la îndeplinirea obiectivului.”

325 – de mii de euro e cota jucătorului care a evoluat în 23 de meciuri sezonul trecut la Arad şi a marcat de 3 ori

27 – de meciuri ca titular a prins Mamele la Chiajna în sezonul trecut, contabilizând 2.389 de minute, 6 cartonaşe galbene şi 0 goluri

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: