Pas cu pas spre dictatură

PSD a creat un monstru şi va plăti pentru asta. Liviu Dragnea le-a transmis clar liderilor PSD să nu se mai agite, pentru că nu are de gând să plece de la şefia partidului. Dacă în urmă cu câteva luni spunea că nu are de gând să plece ca prostul din această funcţie şi din această viaţă, acum le transmite pesediştilor că funcţia nu îi poate fi luată cu japca. Sunt cuvintele lui, ale omului care a fost ales prin vot organizat în toate sediile de partid din ţară, acolo unde au fost chemaţi să voteze toţi membrii PSD. Dragnea nu poate fi schimbat nici de Comitetul Executiv, nici măcar de congres, ci doar în aceeaşi manieră în care a fost ales, adică de toţi membrii PSD.

Liderii de filiale au crezut că, dacă se strâng 20-30 de şefi de organizaţii judeţene, îl pot face pe Dragnea să plece. Orice om de bun simţ ar face pasul înapoi. Nu şi Dragnea, care le-a spus clar că rămâne în funcţie. Pentru PSD, a începe un război cu propriul preşedinte de partid, ar fi fără precedent şi ar decredibiliza mult partidul. A-l lăsa însă pe Dragnea la butoane înseamnă acelaşi lucru. Nu ştiu care cădere este mai rapidă.

Ce fac oamenii ăştia la partid trebuie să ne intereseze pe toţi, în ideea că PSD este principalul partid de guvernare. Ce face însă Dragnea din instituţiile statului este şi mai interesant. Să luăm de exemplu Jandarmeria, care se afundă tot mai mult după protestele din 10 august. Nu doar că instituţia a sesizat la DIICOT o aşa zisă lovitură de stat, doar pentru a muta dosarul de la Parchetul General, dar acum sute de jandarmi sunt obligaţi să depună plângeri pentru că ar fi fost agresaţi fizic sau moral de protestatari. Adică dacă un protestatar a strigat „Jandarmeria apără hoţia”, un jandarm se poate considera agresat moral?

Victime se dau şi băieţii de la Inspecţia Judiciară, care au descins la Parchetul General vineri, cu câteva ore înainte de audierea lui Dragnea, pentru a vedea dosarul legat de evenimentele din 10 august. Deşi în mod evident cei de la Inspecţia Judiciară nu aveau dreptul să vadă un dosar în lucru, tot ei s-au crizat că de ce au fost criticaţi şi au spus că simt o presiune asupra lor.

Toate aceste lucruri nu sunt întâmplătoare. Dragnea are un plan bine stabilit, de a arăta că statul paralel persecută statul de drept şi de a mai tăia din libertăţile de care încă ne mai bucurăm astăzi. Iar libertatea de a vorbi şi libertatea de a protesta vor fi primele care vor dispărea.

Vizualizări: 578

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: