Penalii bagă antipenalii în puşcărie

Uniunea Salvaţi România a devenit un pericol pentru PSD, prin modul în care face opoziţie. Campania de strângere de semnături menită să interzică accesul condamnaţilor penal în funcţii publice a fost un succes, peste un milion de români semnând iniţiativa. În mod normal, ar trebui să urmeze un referendum, dar cei de la putere fac tot posibilul pentru a nu se ajunge aici, fiindu-le clar cum vor vota românii.

Pe cale de consecinţă, a fost dispusă verificarea semnăturilor în toată ţara, ceea ce de exemplu nu s-a întâmplat în cazul semnăturilor strânse de coaliţia pentru familie care vrea redefinirea acestei noţiuni în Constituţie.

Oamenii de la Evidenţa populaţiei au luat listele şi au invalidat mii şi mii se semnături. Ba că un prenume nu este scris complet, ba că adresa nu bate cu cea din cartea de identitate, ba că lipseşte o cifră din CNP. Verificarea va fi una de durată, pentru că probabil va fi contactată fiecare persoană în parte şi întrebată dacă a semnat sau nu. Până la urmă, orice verificare este normală, doar că în mod clar cei de la PSD urmăresc două lucruri: să invalideze suficiente semnături pentru a nu se ajunge la referendum şi să le facă dosare penale iniţiatorilor acestui demers.

S-a ajuns până acolo încât deputatul PSD Cătălin Rădulescu, cel poreclit Mitralieră, a spus că i s-au transmis „nişte înregistrări telefonice, zeci de pagini de înregistrări telefonice, între mai mulţi parlamentari USR (...), inclusiv domnul Barna (...), care erau foarte îngrijoraţi şi discutau zile întregi între ei despre falsurile, sute şi mii de semnături false din aceste liste faimoase pe care le-au depus în Parlamentul României”. Că este ilegal ca un parlamentar PSD să primească transcrierea unor convorbiri dintre alţi parlamentari, asta nu l-a mai deranjat pe Rădulescu. Până la urmă, este normal ca parlamentarii USR, care au aflat să sute sau mii de semnături sunt invalidate în fiecare judeţ, să vorbească despre asta şi să îşi arate îngrijorarea. Pentru deputatul Mitralieră este un pretext pentru a-i cere lui Dragnea ca PSD să facă plângere penală şi dacă partidul cere...

V-am tot spus în aceste zile că Dragnea, care are control pe din ce în ce mai multe instituţii, va trece la arestări. Le-a promis asta pesediştilor, ca bonus la amnistie. Plus că are impresia că va putea câştiga alegerile dacă va instaura teroarea în România. Un mare vinovat pentru situaţia în care s-a ajuns este Klaus Iohannis, care nu a avut puterea de a-l opri pe Dragnea din acţiunea lui de distrugere sistematică a instituţiilor statului şi punerea lor în slujba PSD.

Vizualizări: 5,352

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: