Neam unit, cadoul lui Dragnea

O sută de ani de la Unire! Anul Centenar nu a fost aşa cum ne-am imaginat. Nu a fost un an în care să ne amintim de lucrurile bune din istoria României, de lucrurile care ne-au unit, care ne-au făcut să ne simţim mândri. A fost un an în care ne-a fost ruşine că avem un premier analfabet, lideri politici condamnaţi, o opoziţie ca o curcă beată, un preşedinte de ţară care nu se poate conecta emoţional cu poporul, lideri religioşi care dau mesaje în funcţie de sponsorizările primite din bani publici sau privaţi.

Poate că 2018 nu a fost un an despre unire.

Şi totuşi, 2018 a fost un an despre trezire. Cu cât infractorii de la conducerea ţării ne-au sfidat mai mult, cu cât ne-au abuzat mai mult, cu atât mai mulţi oameni s-au trezit. Cu cât mai multe siliconate şi-au pus politicienii în funcţii, cu cât mai mulţi lipitori de afişe au devenit miniştri, secretari de stat sau directori, cu atât mai mulţi români au înţeles că trebuie să luptăm cu toţii pentru schimbarea societăţii. Fiecare pentru el este o mentalitate care ne duce la pierzanie. Ca să ne salvăm, fiecare trebuie să dea ceva de la el pentru o cauză comună.

Românii încep din nou să înţeleagă conceptul de ţară, de popor, de neam unit. Cred că România este unică în lume prin faptul că sunt proteste de doi ani, uneori cu sute de mii de oameni, care nu au lider. Românii nu au ieşit în stradă la chemarea cuiva, ci ca răspuns la acţiunile unor distruşi care, printr-un complex de împrejurări, conduc această ţară.

Fără să vrea şi fără să aibă un merit, Dragnea a făcut acestei ţări cadou, în anul centenar, o generaţie care luptă. Zecile de mii de oameni pe care Dragnea a pus tunurile cu apă şi gazele lacrimogene vor fi motorul repornirii acestei ţări. Diaspora simte şi ea, alături de românii rămaşi în România, că are o cauză, aceea a revenirii într-o ţară care să ne placă tuturor.

Cei doi ani de proteste din Piaţa Victoriei şi din alte zeci de pieţe din România şi din lume înseamnă începutul schimbării de care România are nevoie. Greul de abia acum începe, schimbarea va dura mult, dar important este că vin din urmă generaţii care vor şti să îşi ia ţara înapoi din mâna politicienilor corupţi.

Vizualizări: 621

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: