Păsărin, Boldor şi Mareş, noii consilieri judeţeni

Renunţă la o funcţie pentru alta. Este vorba despre, Cosmin Popescu PD-L, Vasile Popeangă PSD şi Dan Ilie Morega PNL, care renunţă la funcţiile consilieri judeţeni pentru cele de deputaţi. Potrivit legii, partidul trebuie să numească alţi consilieri în locul acestora, în ordinea de pe lista de consilieri. Astfel că, următorii pe listă sunt Dragoş Păsărin, Corneliu Boldor şi Dumitru Mareş.

Dragoş Păsărin, Corneliu Boldor şi Dumitru Mareş sunt cei trei care vor ocupa în curând scaunul de consilier judeţeni. Partidul Naţional Liberal are în Consiliul Judeţean şase consilieri. Dragoş Păsărin va lua locul lui Dan Ilie Morega în CJ, după ce acesta va depune jurământul la Parlamentul României. Numele lui Păsărin a fost auzit atunci când Dan Ilie Morega îl propusese pentru funcţia de secretar de stat, imediat după ce PNL  a scos P-L de la guvernare.

Corneliu Boldor a candidat pe lista PSD la Consiliul Judeţean. În prezent, acesta lucrează în cadrul SNLO. Corneliu Boldor îl va înlocui pe Vasile Popeangă, acesta din urmă câştigând un post de deputat la alegerile parlamentare.

Cosmin Popescu de la PD-L va fi înlocuit de următorul pe lista de consilieri a partidului, în persoana lui Dumitru Mareş. Acesta locuieşte în Motru şi a fost la un moment dat consilier local.  

Numirea acestora depinde de reconfirmare de susţinere politică a partidelor. Este de menţionat că cei trei au ajuns să fie nominalizaţi pentru funcţia de consilieri judeţeni chiar dacă se aflau pe o poziţie mai îndepărtată, imediat după alegerile locale, sase consilieri au demisionat din Consiliul Judeţean (CJ) Gorj, pe motive de incompatibilitate. Este cazul lui Florin Cârciumaru, care a renunţat la mandatul de consilier judeţean pentru cel de primar al municipiului Târgu Jiu. În acelaşi timp şi trei parlamentari de Gorj aleşi atunci consilieri au renunţat la mandate pentru a rămâne în Parlament pe mai departe. Este vorba despre Pantelimon Manta - PNL şi Ion Stoica - PD-L, senatorul Ilie Petrescu – PRM. Au mai renunţat la Consiliul Judeţean Severuş Constantin Militaru (PD-L), care a optat atunci pentru funcţia de consilier al Consiliului municipal Motru, şi Eremia Marius Popa Vlaicu (PSD), director al Parc Industrial Bumbeşti-Jiu, unitate aflată în subordinea CJ Gorj.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: