Pasionaţii de vânătoare scot bani grei din buzunare

A început sezonul de vânătoare 2013-2014 în Gorj. Vânătorii care vor ajunge anul acesta în județ trebuie să scoată bani grei din buzunare. Tarifele pentru o partidă de vânătoare pornesc de la 1.000 de euro și pot să ajungă și la 7.000 de euro. La acești bani se adaugă și prețul cărnii, dacă vânătorii vor să rămână cu carnea de vânat.

În acest moment, în județul Gorj, pe fondurile de vânătoare ce aparțin Direcției Silvice se pot împușca cerbi, mistreți, lupi, urși, iar în perioada următoare se va deschide sezonul și pentru capra neagră.  Regia Națională a Pădurilor a aprobat numărul fiecărei specii de animal care poate fi vânat în sezonul 2013-2014 în județul Gorj. „A început sezonul de vânătoare 2013-2014 la cerb, mistreț, urs lup, pisică sălbatică și în perioada următoare se va deschide sezonul și pentru capră neagră. În această perioadă sunt puțini vânători, în special la mistreți, pentru că majoritatea așteaptă sezonul de iarnă. Pentru județul Gorj s-a aprobat împușcarea unui număr de 3 urși, 3 lupi și 2 pisici sălbatice”, a declarat Ovidiu Cârstoc, director Direcția Silvică Gorj.

Vânătoarea, un lux

Vânătoarea s-a dovedit a fi un lux, asta pentru că fiecare vânător care vine în Gorj trebuie să scoată din buzunar câteva mii de euro. „Avem ceva solicitări pentru vânătoare atât de la români, cât și de la cetățeni străini. Cei mai mulți vor să vâneze cerb, capră neagră și urs. Tarifele pentru vânat pleacă de la 1.500 de euro pentru cerb și pot ajunge la 5.000 sau chiar 7.000 de euro pentru urs. La aceste tarife se adaugă și prețul cărnii de vânat, dacă cel care a împușcat animalul vrea să ia carnea”, a mai precizat Ovidiu Cârstoc.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: