Patinoarul, deschis în noaptea de Crăciun şi de Revelion

Locuitorii oraşului Târgu Jiu şi nu numai au o mulţime de posibilităţi de a-şi petrece timpul liber, bucurându-se de zăpada recent aşternută. Una dintre aceste posibilităţi o reprezintă chiar patinoarul „Dolce Vita” din parcul central care aşteaptă încă de la mijlocul lunii trecute atât copiii, cât şi părinţii pentru a se distra pe gheaţă.

Cea mai îndrăgită distracţie pentru copii în acest sezon o reprezintă cu siguranţă patinajul, astfel încât administratorul patinoarului din Târgu Jiu nu se poate plânge de încasări. De trei ani de când acest patinoar funcţionează în oraşul nostru copiii au posibilitatea de a practica acest sport neîncetat, bineînţeles contracost. „Noi le punem la dispoziţie celor care vin şi patinează absolut totul, avem chiar şi un mic punct sanitar pentru a veni în ajutorul celor care nu ştiu şi se mai accidentează”, a declarat Aurel Buleac, administratorul patinoarului din parcul central.

Dat fiind că este singurul patinoar din oraş, cei care îl administrează nu se pot plânge de încasări, susţinând că atât copii cât şi părinţii acestora sunt dornici să înveţe acest sport. „Am avut chiar şi câte 50 de copii în serie, de la copii mici şi până la bunici, toţi sunt dornici să patineze”, a declarat Aurel Buleac. Pentru cei care nu au reuşit până acum să meargă la patinoar, aceştia trebuie să ştie că biletul de intrare costă 15 lei dacă au propriile patine sau 20 de lei cu patinele închiriate. Preţul este acelaşi pentru orice categorie de vârstă, iar ultima serie poate intra să patineze la ora 20.00. „Am avut şi o ofertă, acum de sărbători, care tocmai s-a încheiat, era vorba de preţuri mai mici, dar şi în continuare îi aşteptăm pe doritori cu ceai fierbinte, vin fiert şi o atmosferă de sărbătoare”, a precizat Aurel Buleac.

Târgujienii preferă să patineze seara

Copiii trebuie să mai ştie că programul de patinaj cuprinde o oră şi jumătate, cealaltă jumătate fiind dedicată curăţirii gheţii rezultate în urma patinajului, iar programul patinoarului începe cu ora 10.00. „De obicei copiii şi părinţii vin pe seară, cred că între 18.00 şi 20.00 este cea mai mare aglomeraţie. Ce trebuie să mai ştie ei este faptul că noi în timpul programului de patinaj avem chiar şi un băiat care supraveghează bunul mers al patinajului, nu este instructor, ci doar dă o mână de ajutor celor care nu se prea pricep”, a mărturisit Aurel Buleac.

Pentru cei care doresc să petreacă noaptea de Ajun patinând, aceştia sunt aşteptaţi în parcul central pentru că patinoarul va fi deschis şi în aceea noapte dar şi în noaptea de Revelion. „Noi vom încerca să ţinem deschis pentru că anul trecut am avut foarte mulţi doritori chiar în noaptea de Revelion, dar noi închisesem deja aşa că anul acesta o să-i aşteptăm să apară şi în funcţie de ei o să ne facem şi noi programul”, a mai precizat Aurel Buleac.

Patinoarul va funcţiona până pe 15 februarie 2010, iar dacă vremea va continua să fie la fel de friguroasă şi perioada de funcţionare a acestuia se va prelungi.

Vizualizări: 241

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: