Patru ani de puşcărie pentru o amărâtă de „şpagă cu epoleţi”

Adjunctul şefului Postului de Poliţie de la Fărcăşeşti, Eugen Cristian Frîntu, şi-a primit pedeapsa din partea instanţei de judecată pentru că s-a lăsat tentat să primească nişte sticle de bere şi 200 de lei de la patronul unui local din comună pentru a-l ocoli cu controalele.

Omul legii cerea şi primea, susţin anchetatorii, Tribunalul Gorj condamnându-l acum pe acesta la 4 ani de închisoare, cu executare, pentru că, pe lângă banii amintiţi, a mai primit şi 6 sticle de doi litri de bere românească. Agentului i-au fost interzise şi o serie de drepturi civile pentru doi ani după executarea pedepsei, sentinţa nefiind una definitivă. El a restituit banii şi berea primită ca şpagă celui care l-a denunţat, instanţa dispunând ca agentul să suporte şi cheltuieli judiciare de 1500 de lei.

Verdictul este dat însă la scurt timp după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat la trei ani de închisoare cu executare pe fostul poliţist Sabin Vieru, cel care l-a accidentat mortal pe fostul director de liceu Dumitru Bunoiu. Trei ani de închisoare are de executat cel care a omorât un om şi a lăsat infirm pentru tot restul vieţii pe un altul, aflat pasager în maşina lui Bunoiu. Accidentul a avut loc în urmă cu mai bine de cinci ani în urmă, Vieru apelând la tot felul de tertipuri pentru a-şi reduce alcoolemia, accidentul producându-l în condiţiile în care băuse la un chef al poliţiştilor din oraş. Morala acestei situaţii nu poate fi decât aceea că, dacă eşti poliţist, mai bine te urci băut la volan şi faci un accident mortal decât să te încurci cu o şpagă de 200 de lei şi câteva sticle de bere, şansele de a scăpa cu puşcărie mai puţină fiind mult mai mari în primul caz!

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: