Patru firme din Prigoria au luat subvenţii ilegal de la Şomaj

Patru firme din Gorj, toate din aceeaşi comună, au luat ilegal subvenţii de la AJOFM Gorj. Administratorii firmelor au fost deja condamnaţi, unii dintre ei în lipsă, fiind fugiţi din ţară. Agenţia de Şomaj are de recuperat 1,5 milioane de lei, după cum au dispus instanţele de judecată. Rămâne de văzut dacă firmele au bunuri care să poată fi executate silit.

Patru firme din Prigoria au de restituit la AJOFM subvenţii pentru angajări fictive. Două firme, SC Damilicocs SRL şi SC Danilimar SRL, în perioada 2007-2010, au efectuat în mod repetat angajări fictive de persoane prin falsificarea documentelor de angajare. Magistraţii au mai stabilit că familia Trancă a folosit înscrisurile falsificate pentru a induce în eroare pe funcţionarii Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Gorj, beneficiind astfel, în mod ilegal, de subvenţii pentru sine şi de indemnizaţii de şomaj pentru persoanele angajate fictiv, prejudiciul total adus bugetului asigurărilor pentru şomaj fiind de circa 775.000 de lei.

Recent s-a dispus măsura recuperării prejudiciului şi de la familia Costoiu tot din Prigoria. Angel Costoiu cu SC Gesycons Company SRL şi Maria Angela Costoiu cu SC Razmora Star SRL au de plătit 622.576 lei către AJOFM Gorj. Subvenţiile au constat în acordarea a câte 500 de lei pentru fiecare angajat trecut de 45 de ani. „Avem de recuperat prejudiciile cauzate de 4 angajatori ce au încasat subvenţii pentru angajări fictive. SC Damilicos care a primit subvenţii pentru 33 de persoane, iar SC Danilimar pentru 25 de persoane. La ora actuală Valeria Trancă şi Gheorghe Trancă au de plătit pentru cele două societăţi un prejudiciu de 814.159 lei. De asemenea, SC Razmora SRL a primit subvenţii pentru 11 persoane, iar SC Gesycons pentru 19 persoane. Prejudiciul adus de firmele familiei Costoiu se ridică la suma de 622.576 lei”, a declarat Ana Maria Niculescu, directorul adjunct al AJOFM Gorj.

Aceasta a mai precizat că subvenţiile se vor recupera din executări silite în cazul în care firmele respective nu vor achita prejudiciile într-un an. „La sumele prevăzute în deciziile penale finale se vor calcula dobânzi şi penalităţi până la recuperarea prejudiciilor. Firmele respective au posibilitatea să plătească prejudiciul în rate. În cazul în care nu vor plăti nimic până la sfârşitul anului vom trece la executări silite, urmând să recuperăm banii din valorificarea locuinţelor şi autoturismelor acestora”, spune Ana Maria Niculescu.

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: