Patru judecători în cursă pentru şefia Tribunalului Gorj

Concursul pentru numirea în funcţii de conducere a judecătorilor şi procurorilor este în plină desfăşurare. În timp ce în cursa pentru funcţia de preşedinte al Tribunalului Gorj sunt patru judecători, actualul preşedinte Florin Encescu este singurul candidat pentru postul de vicepreşedinte.

Funcţia de preşedinte al Tribunalului Gorj este râvnită de patru judecători. Este vorba despre: Laura Sarcină, Anişoara Bucică - preşedinta Judecătoriei Târgu Jiu, precum şi cei doi vicepreşedinţi Remus Ionescu şi Gheorghe Radu Daniel. Florin Encescu, actualul preşedinte al Tribunalului Gorj, candidează pentru funcţia de vicepreşedinte. Acesta este la finalul celui de-al doilea mandat de preşedinte şi nu mai poate candida pentru acelaşi post.

În cursa pentru Judecătoria Târgu Jiu au intrat trei judecători: Liliana Cruceru, Elena Popescu şi Lucian Popescu Bejat. La fel ca şi Florin Encescu, Anişoara Bucică nu mai poate candida pentru funcţia actuală întrucât este deja la al doilea mandat.

Pentru funcţia de preşedinte al Judecătoriei Târgu Cărbuneşti s-a înscris doar un singur candidat, mai exact Mihaela Carmen Merişescu. În intervalul 18-25 mai candidaţii au fost testaţi psihologic, evaluându-li-se capacitatea de a lua decizii şi de a-şi asuma răspunderea, precum şi rezistenţa la stres. Potrivit calendarului de examen, în perioadele 30 mai - 7 iunie şi 10-11 iunie, candidaţii vor susţine proiectul referitor la exercitarea atribuţiilor specifice funcţiilor de conducere. În data de 15 iunie va avea loc o testare scrisă despre management, comunicare şi resurse umane. Rezultatele finale vor fi afişate pe 25 iunie. La nivel naţional, concursul se organizează pentru ocuparea unui număr de 126 de funcţii vacante de preşedinte şi vicepreşedinte la curţile de apel, tribunale şi judecătorii.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: