Patru scenarii pentru mixul energetic la CE Oltenia

Subiectul creării unui mix energetic revine printre politicienii gorjeni. Conducerea Complexului Energetic Oltenia a declarat de mai multe ori că societatea nu are şanse de supravieţuire dacă nu va fuziona cu o parte din Hidroelectrica. Preşedintele executiv al PSD Gorj Ion Călinoiu a avansat luna septembrie pentru finalizarea proiectului, chiar şi vicepremierul Liviu Dragnea a promis că CEO nu va mai fi Cenuşăreasa sistemului energetic românesc. Din păcate, până acum nu s-a făcut nimic pentru a trece de la vorbe la fapte.

Vicepreşedintele PSD Gorj, Andrei Maioreanu, director adjunct la Hidroelectrica Serv, a declarat la Radio Infinit că sunt mai multe scenarii privind crearea unor companii cu mix energetic. „În momentul de faţă eu ştiu că o să apară în curând trei sau patru scenarii şi din acele patru scenarii vor fi alese cel puţin două care să se materializeze prin formarea unor companii cu mix energetic. Mixul energetic este soluţia optimă, nu neapărat salvarea“, a declarat Maioreanu.

„Am vorbit cu domnul prim-ministru şi este în linie dreaptă realizarea mixului energetic. Termenul este septembrie - octombrie de realizare a acestei măsuri destul de importante“, declarat Ion Călinoiu pe data de 21 iunie. „Ajutorul trebuie neapărat să vină pentru că niciodată energia produsă de termocentrale nu va putea concura cu energia producă de hidro“, a explicat Laurenţiu Ciurel. Din păcate, totul a rămas la stadiul de „trebuie”, pentru că guvernul nu a făcut nimic în acest sens.

Directorul Sucursalei Rovinari, Ion Pisc, a declarat că nu mai ştie ce s-a întâmplat cu acest proiect foarte important, dar speră că va fi realizat. „Mixul energetic este obligatoriu, dar el trebuie să fie cuprins într-o strategie energetică“, a spus acesta.

ELECTRA

Proiectul realizării unei companii termo-hidro a fost susţinut intens şi de guvernarea PDL, dar realizarea companiilor Electra şi Hidroenergetica a fost blocată în instanţă de unele sindicate, dar şi de Fondul Proprietatea. Şi de această dată, FP a anunţat că se va opune unei divizări a Hidroelectrica. Opoziţia sindicatelor ar putea să dispară însă, după dificultăţile prin care au trecut companiile din energie în ultimul an.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: