Patru tone de gunoi adunate din Piaţa Prefecturii

Petrecerile de Revelion le-au dat mult de lucru angajaţilor societăţii Polaris şi celor de la Edilitara. Numai din centrul municipiului Târgu Jiu, cei de la Edilitara au adunat, la puţin timp după focul de artificii, aproximativ 4 tone de deşeuri. Majoritatea gunoaielor au fost sticle de şampanie, doze de bere şi suc, artificii şi petarde. Acestei cantităţi se adaugă alte 30 de tone de gunoi ridicate, în Noaptea de Anul Nou, de maşinile Polaris de la platformele din cartiere.

Petrecăreţii prezenţi în Noaptea de Anul Nou la focul de artificii din centrul municipiului Târgu Jiu au lăsat în urma lor aproximativ 4 tone de gunoi. Angajaţii societăţii Edilitara au lucrat la foc automat pentru ca în doar câteva ore atât Piaţa Prefecturii cât zonele adiacente să fie curăţite.

Angajaţii Polaris au muncit în noaptea de Revelion

De un volum mare de muncă au avut parte de Revelion şi angajaţii de la Polaris care au ridicat nu mai puţin de 30 de tone de deşeuri de la platformele din cartiere. „În Noaptea de Revelion am lucrat cu două maşini care au ridicat aproximativ 30 de tone de gunoi din tot oraşul. De curăţirea zonei centrale s-au ocupat cei de la Edilitara, care la rândul lor au strâns circa 4 tone de deşeuri. Faţă de anii trecuţi, cantitatea de gunoi lăsată de către oameni în zona centrală a fost mai mică, ceea ce înseamnă că începem să ne disciplinăm din acest punct de vedere”, a declarat Luis Popa, directorul societăţii Polaris. Acesta a mai precizat că o cantitate mult mai mare de deşeuri a fost ridicată atât înainte de Crăciun, cât şi înainte de Revelion din zona pieţelor din municipiu. „În perioadele 22-24 decembrie şi 28-31 decembrie, mai exact în zilele dinaintea Crăciunului şi Revelionului, am ridicat în medie câte 40-50 de tone de gunoi în timpul nopţii şi până la 90 de tone în timpul zilei. Cele mai mari cantităţi de deşeuri au fost adunate din zonele Piaţa 9 Mai şi Piaţa Centrală, cartoane, folie şi sticle aruncate de comercianţi”, a menţionat Luis Popa.

PROGRAM

În zilele de 1 şi 2 ianuarie, angajaţii Polaris au lucrat până la orele 15, însă au fost ridicate cantităţi neînsemnate de gunoi. „În zilele de 1 şi 2 ianuarie am avut program redus de lucru, însă nu au fost ridicate cantităţi însemnate de deşeuri. Asta pentru că foarte mulţi cetăţeni au fost plecaţi la munte sau la ţară. Începând cu data de 3 ianuarie vom intra în ritm normal de lucru”, spune directorul societăţii care asigură salubrizarea pe raza municipiului Târgu Jiu.        

Vizualizări: 254

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: