Patruzeci de medici nu şi-au luat salariile de două luni

Mihai Moisescu, preşedintele Patronatelor Medicilor de Familie, a declarat în cadrul emisiunii „Ora de Gardă” de la Gorj Tv, că mai mulţi medici de familie care îşi desfăşoară activitatea în centrele de permanenţă din judeţul Gorj nu şi-au primit banii de aproximativ două luni. Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS)  recunosc acest lucru însă nu pot face nimic pentru că banii vin direct de la Ministerul Sănătăţii.

Aproximativ 40 de medici de familie din judeţul Gorj care îşi desfăşoară activitatea în centrele de permanenţă nu şi-au primit banii de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate de aproximativ două luni de zile. „Nu este posibil aşa ceva. Oamenii ăia muncesc degeaba de două luni. M-au sunat şi mi-au spus că eu nu ştiam situaţia şi atunci am fost la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate dar au ridicat din umeri că nu ştiu ce s-a întâmplat cu banii şi nu este vina lor. Am sunat atunci la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate iar cei de acolo au spus că nu au primit banii de la Ministerul Sănătăţii. Am luat legătura şi la Minister şi mi s-a spus că banii s-au trimis însă nu au ajuns, poate s-au pierdut pe drum. Din cauza asta singurii care au de suferit sunt medicii de familie care muncesc pur şi simplu degeaba”.

Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj nu neagă acest lucru însă nu pot face nimic în această situaţie pentru că banii alocaţi medicilor de familie din centrele de permanenţă vin de la Ministerul Sănătăţii. „În luna noiembrie le-am decontat serviciile şi pentru decembrie iar de atunci nu am mai primit bani. Nu este vina noastră că s-a ajuns aici. În februarie trebuia decontată luna ianuarie iar acum în martie, luna februarie. Sperăm că până la sfârşitul lunii se va rezolva problema iar medicii îşi vor primii banii”, a declarat Cosma Dumitrescu, directorul economic al CJAS.

Vizualizări: 87

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: