Pavel, încă 10 zile de arest preventiv

Când trăgea speranţe tot mai mari că redevine o persoană liberă odată cu expirarea ultimei prelungiri a mandatului de arestare preventivă emisă pe numele său, primarul suspendat al comunei Peştişani, Florin Pavel, s-a trezit cu o nouă prelungire, ce poate fi considerată „suspectă” dacă ţinem cont că este una nefirească.

Mandatul care îl ţine pe Pavel după gratii este de numai zece zile, deşi el este în arest preventiv de circa o jumătate de an. Judecătorii Tribunalului Gorj au acceptat zilele trecute solicitarea procurorilor de a emite încă o prelungire a mandatului de arestare preventivă, dar nu una de 29 de zile, aşa cum sunt uzanţele, ci una de 10 zile, care îl ţine pe edil în celulă şi de Moş Nicolae. În Ajun, Pavel va merge totuşi la Craiova, unde speră ca Moşul să-i aducă libertatea, el declarând apel la verdictul magistraţilor gorjeni.

Cererea sa se judecă mâine, iar dacă va fi respinsă acesta va rămâne arestat preventiv până pe 15 decembrie, când nu e exclusă o nouă prelungire. Edilul a fost încătuşat într-un dosar destul de complicat, deschis de anchetatorii gorjeni după cercetarea cămătarului Habitu, pe numele său Aristică Doru Şerban, trimis deja în judecată pentru fapte grave. Pavel a făcut greşeala să semneze în numele Consiliului Local două contracte de cesiune de creanţă, pe care Habitu i le-a băgat pe sub nas, documentele fiind ulterior anulate în instanţă.

Ancheta procurorilor vizează şi modul în care la Peştişani s-ar fi construit un stadion de fotbal, dar, la luni bune de la începerea cercetărilor, în ciuda unor reţineri de notorietate făcute în vară în această poveste, dosarul pare să fi intrat într-un con de umbră, despre care nu se mai aude nimic de săptămâni bune.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: