Pavel mai are de stat după gratii

A sperat degeaba că măcar de Moş Nicolae revine acasă că n-a fost să fie nici de data aceasta. Primarul suspendat al comunei Peştişani, Florin Pavel, are, de ieri, în executare, încă o prelungire a mandatului de arestare preventivă, prelungire care se încheie pe 15 decembrie, dată până la care însă nimeni nu-i garantează că procurorul de caz nu va cere o nouă prelungire. De la mijlocul lunii edilul ar putea fi lăsat în libertate, deşi, la fel de posibilă este şi varianta finalizării anchetei şi întocmirii unui rechizitoriu, mai ales că cercetările durează de vreo jumătate de an.

Tribunalul Gorj i-a prelungit lui Pavel arestul preventiv, iar recursul pe care acesta l-a declarat la cele 10 zile primite a fost respins de Curtea de Apel Craiova. Ca urmare, primarul mai are de stat după gratii, în condiţiile în care a fost încarcerat încă de la sfârşitul lunii iunie, imediat după ce a depus mandatul şi după ce fusese reales pentru a treia oară în fruntea comunei. El este acuzat în principal de abuz în serviciu, după ce ar fi acceptat să plătească din bugetul local două contracte de cesiune de creanţă luate de la firma lui Aristică Doru Şerban, mult mai cunoscut drept cămătarul Habitu.

Banii urmau să fie plătiţi în contul unor lucrări pe care Primăria le avea de plătit la firma lui Dan Radu Floarea, care la rândul său se împrumutase la Habitu, cămătarul fiind şi el arestat preventiv din luna martie şi judecat într-un alt proces aflat pe rol la Tribunalul Gorj.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: