PD-L a boicotat şedinţa la Fărcăşeşti. Opozanţii primarului au făcut circ!

Consiliile locale nu pot fi constituite conform programării, acolo unde niciun partid nu are majoritate, iar blaturile dintre primari şi consilieri nu au fost bătute în cuie. Aşa s-a întâmplat ieri la Fărcăşeşti, unde primarul PD-L Dănuţ Bălu şi-a retras consilierii. La şedinţă s-au prezentat consilierii PP-DD şi USL, dar în lipsă de cvorum, şedinţa s-a amânat. Primarul Dănuţ Bălu a explicat că PD-L a dorit să evite circul, pentru că mai mulţi consilieri au venit cu susţinători. Şedinţa a fost reprogramată pentru vineri, când se va desfăşura în prezenţa poliţiei.

Scandalul s-a iscat încă de la începutul şedinţei de consiliu local de la Fărcăşeşti, în prezenţa reprezentantului Instituţiei Prefectului, Liviu Diaconescu. Spiritele s-au încins atunci când s-a aflat că aleşii PD-L, deşi ajunseseră la primărie, au decis să nu participe. Pentru că şedinţa ar fi fost statutară doar în prezenţa a două treimi din consilieri, Liviu Diaconescu a decis reprogramarea acesteia. În zadar le-a explicat aleşilor USL şi PP-DD că nu există altă soluţie legală, deoarece ieşirile nervoase nu s-au oprit.

„Şedinţa de constituire a Consiliului Local nu se poate desfăşura pentru că nu sunt prezenţi toţi consilierii locali, adică minim două treimi din numărul total de consilieri locali. Trebuie încheiat procesul verbal cu cei prezenţi, trebuie semnat şi se va amâna şedinţa până vineri”, a declarat Liviu Diaconescu.

Şedinţa viitoare, cu poliţia la uşă

Consilierii aflaţi în opoziţie cu primarul Bălu şi-au strigat nemulţumirea în gura mare. „De ce nu au venit consilierii PDL-ului- Au venit în primărie şi au plecat. Nu e posibil aşa ceva. Îşi bat joc. Primarul ăsta şi cu gaşca lui fac ce îi taie capul. Îşi permit să lipsească de la şedinţe. A chemat pe unii să ne facă control la ochi, mi-a dat nişte ochelari şi mă doare capul”, s-a plâns un consilier.

Spectacolul în care actorii principali au fost consilierii USL şi ai PP-DD a continuat până la ieşirea din primărie. Primarul Dănuţ Bălu susţine că prin absenţa consilierilor Partidului Democrat Liberal de la şedinţă s-a evitat un scandal de proporţii, iar data viitoare când va fi şedinţa de constituire a Consiliului Local va solicita sprijinul poliţiei. Bălu susţine că se fac presiuni asupra consilierilor: „Nu s-a ţinut şedinţa de constituire a consiliului local pentru că o parte din consilieri nu a vrut să participe, pentru că s-au făcut presiuni şi nu pot vota în aceste condiţii. Consilierii prezenţi au venit cu susţinători şi s-a dorit evitarea unui scandal. Reacţia lor nu este demnă pentru nişte aleşi locali şi nu au reprezentat interesele cetăţenilor, pentru că cetăţenii din Fărcăşeşti sunt oameni buni, cu alte caractere”.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: