PD-L Gorj, locul 36 pe ţară! Primarii cer demisii, liderii aşteaptă felicitări!

Organizaţia Gorj a PD-L s-a situat pe locul 36 pe ţară, într-un clasament realizat de partid la nivel naţional, cu privire la rezultatul alegerilor locale din 10 iunie. În urma Gorjului se situează doar judeţele cu populaţie preponderent maghiară şi cele în care organizaţiile au trecut în bloc la USL cu câteva zile înainte de alegeri, adică Olt, Caraş Severin şi Giurgiu, dar şi trei sectoare de Bucureşti. „Este un regres, nu un dezastru”, susţine purtătorul de cuvânt al filialei, Dan Vâlceanu. Interesant este că unii democrat liberali aşteaptă chiar felicitări, în timp ce primarii şi candidaţii care au pierdut alegerile le cer demisia.

Clasamentul a fost dat publicităţii după ce Ion Ruşeţ şi Severus Militaru au declarat public că au un scor peste media partidului. S-a dovedit o minciună, pentru că aceştia nu au ţinut cont de pedeliştii care au candidat sub numele unor alianţe. În realitate, PD-L Gorj este pe locul 36 într-un clasament al filialelor care a fost discutat ieri în şedinţa Comitetului Director Naţional. O şedinţă tensionată, în care zeci de lideri au demisionat din funcţiile de conducere.

Pedeliştii gorjeni, între dezertări şi felicitări

Ion Ruşeţ s-a lăudat câteva zile la rând că este peste media partidului. Complet fals, deoarece Ruşeţ a ignorat rezultatele din mai multe judeţe, unde democrat-liberalii au candidat în alianţă. Cu 16,68% la votul politic, organizaţia condusă de Ruşeţ a fost pe locul 36 pe ţară, faţă de locul 23 obţinut acum patru ani, şi atunci rezultatul fiind sub media pe ţară.

„Este un regres, dar nu e tocmai un dezastru cum spun unii. Din punctul meu de vedere nu e un dezastru”, a declarat în conferinţă de presă purtătorul de cuvânt Dan Vâlceanu.  Mai mult decât atât, Vâlceanu crede că Eduard Berca ar trebui felicitat pentru că a obținut cel mai mare scor înregistrat de candidații PD-L la Primăria Tg-Jiu, din 2000 încoace. Asta deşi Eduard Berca a fost abia pe locul al treilea, fiind surclasat de candidatul PP-DD, Gheorghe Pecingină. Mai mult decât atât, PD-L a pierdut un mandat în Consiliul Municipal Tg-Jiu, în timp ce PP-DD a obținut 3 mandate.

În timp ce unii pedelişti aşteaptă felicitări, alţii se reorientează politic. Astfel, deputatul Severus Militaru a declarat că după şedinţa CND va decide dacă rămâne sau nu în PD-L. Mai multe surse susţin că Militaru va trece la PNL, dar deocamdată acesta nu a confirmat.          

Candidaţii cer demisia liderilor

Ion Fugaru a pierdut alegerile la Târgu Cărbuneşti şi a demisionat de la şefia filialei. Le cere demisia şi liderilor. „Dacă nu se face curățenie în organizație de toate lichelele și de toți profitorii nu am ce să stau în partid să trag de unul singur, să pun suflet. Pentru cine? Pentru niște profitori și oameni care-și văd doar interesele? Am spus-o și președintelui Boc și mulți s-au supărat pe mine, dintre cei care au pierdut primăriile, și uite unde s-a ajuns”, a declarat Ion Fugaru, secretar adjunct PDL Gorj.

Acuzațiile la fel de grave fac și primarii democrat liberali. „Conducerea Partidului Democrat Liberal trebuie să-și asume această responsabilitate. Vinovat este cel care conduce acest partid. Toți se dădeau specialiști pe acolo, un Cilibiu și mai știu eu cine. Ajunsese și Pătruică să se dea mare șef la PDL. Ăștia sunt specialiștii cu care a pierdut PDL. Am niște draci în mine de nu mai știu unde să mă duc. Din 15 primari să ajungem la 8 și spun unii că sunt mulțumiți. Păi cum să fii mulțumit? Ești mulțumit acum când cu 15 primari în funcție ai rămas la jumate? Trebuie să fii mulțumit de chestia asta? Trebuie stat de vorbă. Trebuie schimbată actuala conducere”, susține Ion Bârcă, primar Turburea.

„Eram conștienți că nu putem câștiga Consiliul Județean, dar asta nu înseamnă că noi nu aveam un target. Rezultatul a fost chiar sub așteptări. Cu siguranță că vom face o analiză și vom scoate în evidență principalii vinovați și pot să vă spun că voi fi foarte vocal pentru că știu foarte bine că au fost lucruri care nu trebuiau să se  întâmple. Mă refer la unii candidații atât la Consiliul Județean, cât și la primării care nu trebuiau să ne reprezinte pentru că nu erau candidați cu șanse. Cred că echipa domnului Rușeț a fost aleasă greșit”, a declarat Liviu Cotojman, primar Roșia de Amaradia.

No comment pe demisii sau ”nedemisii”         

Dan Vâlceanu a refuzat să comenteze faptul că se discută tot mai des despre necesitatea unor demisii din partea conducerii partidului. Vâlceanu  a precizat că demisia este un act unilateral și despre acestea ar trebui să vorbească cei care au muncit în campanie, însă își asumă rezultatele alături de președintele PDl Gorj, Ion Rușeț. ”Referitor la demisii, este un act unilateral . Nu pot să comentez eventuale demisii sau nedemisii. Îmi asum, alături de președinte rezultatele și nu mi-e rușine, iar demisiile ar trebui să le ceară cei care au muncit alături de noi și nu alții”, a declarat purtătorul de cuvânt al PDL Gorj. Vâlceanu a recunoscut însă că este necesară o analiză a rezultatelor obținute, însă aceasta trebuie făcută luându-se în calcul contextul național.                        

COMPARAŢIE

PD-L are şase consilieri judeţeni faţă de nouă în 2004, opt primari în loc de 14 şi 2 consilieri municipali în loc de trei.

TRĂDĂRI

„Este necesar ca PDL să se reorganizeze din temelii. Nu cu profitori, nu cu oameni care-și văd doar interesul. În toamnă avem alegeri foarte importante, ori dacă noi mergem cu aceleași lichele le vom pierde și pe acelea, degeaba ne luptăm. Noi i-am ținut pe funcții și ei au trecut în cealaltă barcă. Au cerut locuri de muncă pentru ei și pentru tot neamul lor și le-au primit, iar apoi au trecut la USL. Mai au rădăcini în PDL, iar aceste lichele trebuie să dispară”.

Ion Fugaru

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: