PD-L Gorj reface listele pentru sondaje

Posibilitatea înfiinţării Mişcării Populare a dat peste cap socotelile PDL Gorj. Deşi iniţial anunţaseră nişte nume pentru sondaje, acum lucrurile mai întârzie, pentru că la Gorj candidatura la postul de preşedinte de judeţ trebuie negociat.

Situaţia pare să fie pe placul preşedintelui Ion Ruşeţ, care ar vrea tot un post la Senat şi se teme de un eventual eşec la locale. „La Consiliul Judeţean este următoarea procedură. Este un sondaj care este realizat de conducerea centrală. Va trebui să avem o întâlnire a BPJ în care vom avea reper şi acest sondaj şi BPJ va face propunerea urmând ca BPN să valideze acest candidat. După validarea de biroul naţional noi vom valida lista de consilieri judeţeni“, spune Ruşeţ. Pe scurt, nimic din ce s-a stabilit până acum pentru Consiliul Judeţean nu mai e valabil.

Din acest motiv, sondajele nici măcar nu au fost comandate pentru că se schimbă datele problemei. În cărţi, pentru postul de preşedinte al CJ Gorj, pare să fie şi subprefectul Marcel Romanescu. Iniţial, PDL Gorj stabilise ca Ion Ruşeţ, Liviu Andrei şi Corneliu Gârjoabă să fie sondaţi pentru Consiliul Judeţean.

Cert este că până la finalul săptămânii viitoare, potrivit lui Ruşeţ,  Biroul Permanent Judeţean va lua în dezbatere şi va valida listele pentru primari şi consilieri locali în 20 de localităţi. Sarcină uşoară, dat fiind că au 16 primării, unde cel mai probabil candidaţi sunt primarii în funcţie. „După această perioadă, până la 31 martie urmează să avem listele finale în toate localităţile. Lista pentru CJ va fi finalizată ultima după stabilirea candidatului şi a tuturor listelor candidaţilor“, a explicat Ruşeţ.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: