PDL cere demisia conducerii ISJ Gorj

PDL Gorj cere demisia conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, pentru că nu a gestionat corect situaţia profesorului din Stoina, care îndemna elevii să se bată. „Ion Işfan şi Marius Badea ar trebui să plece şi să lase posturile pentru cei cărora le pasă cine şi ce îi învaţă pe elevi la şcoală“, a transmis PDL printr-un comunicat de presă.

De asemenea, fostul inspector adjunct Gheorghe Mitescu susţine că ceea ce s-a întâmplat la Stoina nu constituie o surpriză pentru nimeni. Acolo, PSD a intervenit de mai multe ori în numirile din fruntea liceului. Profesorul de sport lucrează la un liceu unde directorul Mihaela Ionescu este impus politic, fiind soţia viceprimarului din comună. „Ce s-a întâmplat la Grupul Şcolar Stoina nu este o surpriză pentru nimeni, situaţia de acolo fiind una foarte tensionată. Directorul şcolii, Ionescu Mihaela, nu a predat niciodată la nivel liceal, fiind un director impus şi asumat de actuala conducere a Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj şi a Primăriei Stoina. Soţul Mihaelei Ionescu este cadru didactic, însă, în prezent ocupă funcţia de viceprimar al localităţii, fiind susţinut de PSD. El este cel care tensionează şcoala, făcând nenumărate imixtiuni în procesul educaţional. Cred că Mihaela Ionescu ar trebui să-şi dea demisia!”, a declarat Gheorghe Mitescu, fost inspector şcolar general adjunct al ISJ Gorj.

Liderii PDL amintesc de declaraţia lui Victor Ponta din prima zi de şcoală. „Prin atitudinea lor, cei doi desconsideră faptul că însuşi prim-ministrul Victor Ponta a dat asigurări că elevii vor fi în siguranţă la şcoală. La Târgu-Jiu, la deschiderea noului an şcolar, Ponta a declarat  că „dincolo de nivelul de educaţie, fiecare părinte va avea siguranţa că atât timp cât este la şcoală copilul este în siguranţă, că pleacă liniştit spre casă  şi că avem mai puţine acte de violenţă“, se mai arată în comunicatul de presă.

DCLARAŢII

Chiar dacă inspectorul Ion Işfan nu va face nimic cât este în fruntea învăţământului gorjean, el va rămâne în amintirea opiniei publice prin două afirmaţii. Prima, în contextul fraudării examenelor, când a spus că hoţul ne-prins e negustor cinstit. A doua afirmaţie este recentă şi se referă la cazul profesorului din Stoina. El i-a spus deputatului Niculina Mocioi că, de fapt, s-a înţeles greşit, iar profesorul le explica elevilor că violenţa nu este bună. Pe filmare se aud însă îndemnuri de genul „dă mă mai tare“ sau „Dacă te fereşti, te belesc“.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: