PDL: Primarii sunt în concediu, cine face campanie la USL

Democrat-liberalii gorjeni sunt supăraţi după o declaraţie făcută de preşedintele executiv al PSD Gorj Ion Călinoiu. Acesta a spus că şi primarii PDL sprijină demiterea lui Traian Băsescu. Călinoiu a făcut şi o glumă. Cei şase sau opt primari câţi mai sunt, a spus social-democratul.

Ion Călinoiu a declarat în conferinţa de presă de ieri că şi primarii PDL se vor bucura dacă scapă de Traian Băsescu. „Eu ştiu foarte clar că toţi primarii, inclusiv ai PDL sunt în mare parte din ei hotărâţi să mobilizeze lumea la vot pentru că nu se mia poate aşa. Sunt multe exemple. Toţi cei şase. Opt sau câţi sunt. Înseamnă că doi sunt sigur“, a spus acesta, Călinoiu declarând că USL va face conferinţă în fiecare zi până la referendumul din 29 iulie.

Sunt vrăjeli, spun cei din PDL, supăraţi de declaraţia şefului Consiliului Judeţean.

Spre exemplu, primarul din Turburea, Ion Bîrcă, este sigur că Traian Băsescu va câştiga. Nu pentru că nu vor veni românii la vot, ci pentru că vor spune nu demiterii lui Băsescu. „Domnul Călinoiu aruncă fumigene. Normal că facem campanie. Este un atac la statul de drept. Crin Antonescu nu a avut încotro şi a promulgat legea prin care referendumul va fi validat dacă se prezintă jumătate plus unu din cei cu drept de vot, dar tot a mai umblat el pe undeva, că domne, că lasă la latitudinea parlamentarilor, să se voteze până la 22. În lege era până la 20. Sunt disperaţi, dar o să-i batem“, a declarat Ion Bîrcă.

Un alt pedelist, preşedintele PDL Cărbuneşti, Ion Fugaru, spune că declaraţiile lui Ion Călinoiu sunt simple vrăjeli. Mai mult, acesta avertizează că foarte mulţi primari USL sunt în concediu sau urmează să plece, iar campania pentru referendum este lăsată baltă. Nouă ne convine, spune Fugaru. „O aruncă la vrăjeală. Nu vreau să spun mai multe, dar ar trebui să fie atenţi la primarii lor care sunt în concediu. Nu vreau să spun care. Foarte bine că sunt“, a declarat Fugaru, care a adăugat că ceea ce se întâmplă la nivel central estre periculos fiind pus în pericol statul de drept. „O să ajungem să dea o hotărâre că dacă spui cuvântul plagiat sau lovitură de stat să te bage la închisoare. O dau în dictatură comunistă. Eu am trecut prin sistemul comunist care este un sistem grotesc ce-ţi ia dreptul la exprimare“, a încheiat supărat Fugaru.

CONCEDIU

Un primar USL care ar urma să plece în concediu este cel din Crasna, Aurel Vamvu. Un altul este primarul din Cătunele, Florinel Ţuilă, care îşi începe sejurul taman de referendum.

USL va amplasa în toate oraşele chioşcuri cu pliante şi materiale de campanie.    

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: