PDL-ul este verde

Dom’ primar, te votez, dar nu vreau să aud de PDL. Asta spun că aud de la alegători mulţi primari democrat-liberali. Un Drăghici de la Săuleşti, un Filip de la Rovinari, un Ţuilă de la Cătunele sau un Gruescu de la Negomir nu îşi fac griji că nu ar mai prinde un mandat. Dar, se tem că nu vor mai avea majoritate în consiliu, dacă vor candida sub însemnele PDL. Poate nu întâmplător, despre ei şi nu numai se aude că vor candida de la USL sau independenţi.

Vrem – nu vrem, la cererea primarilor, electoratul putea fi uşor amăgit de un PDL numit Mişcare, dacă avea o inimă în loc de trandafir şi mai ales un verde în loc de portocaliu. Sunt mulţi oameni simpli, care votează cum spune primarul. Mai puţin cu PDL, cum susţin chiar actualii primari democrat-liberali. Ştiind asta, este greu de înţeles de ce pedeliştii gorjeni nu au făcut o alianţă locală puternică sau măcar una cu un partid de buzunar, care să le permită o rebranduire care le-ar mai fi adus câteva procente în plus.

Într-o luptă electorală, trebuie folosite toate armele permise de lege, pentru câştigarea fiecărui vot. La Bucureşti, PDL a decis ieri să adopte culoarea verde, o măsură foarte bună din punct de vedere tactic. Media care a demonizat culoarea portocalie nu va mai avea timpul necesar pentru a întipări în subconştientul public o aversiune faţă de verde. Pentru că trebuie spus că a merge din poartă în poartă îmbrăcat în portocaliu pentru a-ţi face campanie electorală presupune un risc major pentru siguranţa activiştilor PDL, în anumite zone sociale, deloc puţine.

În Gorj, USL este atât de puternic, încât balanţa nu putea fi echilibrată decât de o alianţă puternică. Ion Ruşeţ a fost cu capul mare şi nu a reuşit să coaguleze în jurul PDL măcar acele partide care nu îi sunt nici ostile, ba mai mult nici nu au de unde scoate candidaţi cât de cât cu şanse la alegerile locale. De ce nu s-a putut face o alianţă a PDL cu UNPR şi PNŢCD la Gorj, împotriva lui Ion Călinoiu sau la Târgu Jiu împotriva lui Florin Cârciumaru- De ce, având în vedere că nici unul dintre aceste partide nu a excelat în candidaţi- Sigur, ar fi fost puţin probabil să învingă, dar măcar pierdea onorabil.

Din păcate pentru Ion Ruşeţ, acesta va realiza pe 10 iunie noaptea, după numărarea voturilor, că a avut pârghii care l-ar fi ajutat să nu se facă de râs în alegeri, dar nu le-a folosit. Îngâmfarea, superioritatea, fudulia nu sunt deloc bune pentru un politician.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: