Pe cine ameninţă Elena Udrea? Tic-tac!

Robert Turcescu a publicat pe blogul lui un document al DNA, mai exact o ordonanţă de disjungere a unor fapte din dosarul retrocedărilor, cel în care a fost trimisă în judecată ditamai şefia de la DIICOT, Alina Bica. În document scrie despre cum Liviu Dragnea de la PSD intervenea pe lângă Bica să amâne soluţionarea unui dosar al miliardarului Niculae, în schimbul unor milioane de euro. În acelaşi document scrie şi cum banii din retrocedări ilegale ajungeau în conturile lui Dorin Cocoş, Alin Cocoş şi Elena Udrea. Şi mai scrie de alţi miliardari, cum ar fi băiatul deştept din energie Bogdan Buzăianu ori de Ovidiu Tender, care şi-au cumpărat şi ei liniştea de la procurorul anti-mafie.

Dragnea l-a luat pe „Nu” în braţe. Că el nu o cunoaşte pe Bica, că nu putea el să-i promită că va fi procuror general şi a dat-o puţin către Ponta, cum că nimeni nu l-a influenţat în alegerile făcute. Udrea, în schimb, după ce s-a plâns că documentul a fost făcut public de un ziarist ofiţer acoperit, de parcă ar conta asta, şi-a încheiat mesajul de pe facebook într-un ton ameninţător.  Udrea scrie că a atras atenţia asupra ilegalităţilor de la Agenţia Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor colegilor de partid şi nu numai. „Dar nu numai cu colegi!!! Toţi cei cărora le-am reclamat mi-au spus că mă înşel, că nu se probează nimic... Justiţie până la capăt înseamnă şi adevăr până la capăt! Tic tac...tic tac...”, este finalul mesajului Elenei Udrea.

Pe cine ameninţă Udrea? Pe Traian Băsescu, pe procurorul general, pe şefa DNA? Cum de îşi permite un şantaj public? Dacă deţine adevărul, să îl spună acum, de ce să aştepte să ajungă în spatele gratiilor? Sau poate se referă la Ponta, că el avea în campanie din 2012 mesajul: justiţie până la capăt? Încolţită de procurori, Udrea a avut doar declaraţii nefericite în ultimele săptămâni. Cine ar putea crede că nu ştia de afacerile făcute de soţul ei Dorin Cocoş, că doar era ditamai ministru şi protejata preşedintelui României, nu vreo casnică la cratiţă, care nu ar pricepe nici dacă i-ar spune cineva adevărul. Adică Udrea ştia de ilegalităţile de la ANRP, dar nu s-a prins că milioanele care i-au intrat pe card erau din astfel de ilegalităţi? Sau că tânărul vânzător care i-a plătit creditul de milioane de euro din cauza căruia nu dormea noaptea, şi el implicat în retrocedări ilegale, nu putea avea banii respectivi din surse licite? Udrea, cea frumoasă şi deşteaptă, nu poate păcăli pe nimeni dacă face pe naiva.  Mai bine să ne spună mai repede care e adevărul ei şi tragem singuri concluziile.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: