Pecingină: PSD se pliază pe ceea ce fac sindicatele lui Ruşeţ

Avocatul Gheorghe Pecingină a hotărât să se ocupe de sindicatele agreate de conducerea Complexului Energetic Oltenia din postura sa vicepreşedinte al PSD Târgu Jiu. El a spus că iniţial se gândise să se autosuspende din PSD, însă a reflectat şi şi-a dat seama că partidul din care face parte se pliază foarte bine pe sindicatele coordonate de Ion Ruşeţ.

Pesedistul Gheorghe Pecingină spune că tot timpul este avocat şi că nu are de ce  să se autosuspende din PSD. „Sunt tot timpul avocat, iar în calitatea pe care am de avocat ajut oamenii care-mi cer ajutorul. Am fost avocat înainte să intru în politică. (...) Într-adevăr am avut această intenţie pentru a nu crea confuzii, dar nu fac niciun rău, ba dimpotrivă, zic eu, aduc beneficiu pentru mineri şi energeticieni“, a declarat Pecingină în presa locală.

Mai mult, el crede că cele două părţi, PSD şi sindicatele din Complexul Energetic Oltenia, se completează foarte bine. „PSD a făcut rău? Din contră. Este un partid social, care are grijă de nevoile sociale, se pliază foarte bine pe ceea ce fac sindicatele“, a declarat acesta.

Jumătatea anului, jumătate de drum

Sindicaliştii au nevoie de un an pentru a înfiinţa o organizaţie. Pecingină spune că a ajuns la jumătatea drumului în încercarea lui şi a liderului plecat  în ianuarie de la Federaţia Naţională Mine Energie (FNME), Ion Ruşeţ, de a face un sindicat majoritar. Este vorba despre Sindicatul Mine Energie Oltenia, cel respins de două ori de instanţele de judecată. Pecingină sfătuieşte sindicatele lui Ruşeţ, ţinta fiind aceea de a înfiinţa o organizaţie reprezentativă la nivelul companiei. Pecingină a avut un eşec prin faptul că nici el şi nici droaia de jurişti din sindicate nu au reuşit să înfiinţeze SMEO. Dar, nu renunţă. „SMEO va fi în fiinţă în toamnă, va fi şi majoritar, va participa la negocierea noului contract de muncă“, a declarat avocatul de la PSD, Gheorghe Pecingină.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: