Pedeapsă cu executare pentru furt de ţeavă de la CEO

 Magistraţii gorjeni au dispus acum condamnarea la închisoare a unor salariați ai CEO acuzați că au furat din țeava de cupru pe care o aveau în gestiune la Termocentrala Turceni.

Doi dintre inculpați au și ajuns în toamna anului trecut în spatele gratiilor pentru aproape trei săptămâni, acum ei primind condamnări cu suspendarea executării pedepsei. Singura care ar putea ajunge după gratii este fosta gestionară a depozitului, pedeapsa dispusă de instanță nefiind una definitivă. „Condamnă inculpata Neghină Ana, la pedeapsa de 3 ani închisoare. (…) Condamnă fiecare din inculpaţii Nicuţi Ştefănel Sorin şi Dumitraşcu Pavel, la pedeapsa de câte 3 ani închisoare. (…)Dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe un termen de supraveghere de 4 ani, stabilit conform art. 92 C. penal”, au stabilit judecătorii.

Trebuie să despăgubească CEO

Pentru inculpații condamnați la închisoare cu suspendare, instanța a decis o serie de interdicții, cei doi bărbați trebuind să fie permanent la dispoziția autorităților judiciare. Ambii au obligația să presteze și câte 60 de zile de muncă în folosul comunității în cadrul Primăriei Filiași, ei fiind arestați preventiv în cursul anului trecut pentru 20 de zile, perioada respectivă fiind dedusă din condamnarea dispusă acum. Cel mai important este însă că cei trei condamnați ar urma să despăgubească CEO pentru prejudiciul creat, averea lor fiind pusă sub sechestru în vederea recuperării pagubei de către producătorul de energie. „Admite în parte, cu precizarea ulterioară, acţiunea civilă , formulată de partea civilă SC CEO SA. Obligă în solidar inculpaţii Neghină Ana, Nicuţi Ştefănel Sorin şi Dumitraşcu Pavel, la plata către partea civilă a sumei de 71.451 lei, cu titlu de despăgubiri. Obligă inculpata Neghină Ana, la plata către partea civilă a sumei de 570.251,80 lei, cu titlu de despăgubiri”, au hotărât judecătorii.

Magistrații au stabilit pedepse pentru cei trei inculpați, dar l-au achitat pe un al patrulea. Tamara Bălănoiu a scăpat de orice acuzație ce i-a fost adusă, ea colaborând și cu autoritățile judiciare în vederea elucidării cauzei.

Vizualizări: 1,599

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: