Pedeapsă dublată pentru Codoban

Magistrații Curții de Apel Craiova au dat miercuri verdictul final pentru unul dintre cei mai temuți interlopi din Târgu Jiu, pedeapsa fiind mult mai mare decât cea dispusă inițial de magistrații gorjeni. Deși poate e mai puțin cunoscut opiniei publice, Vasile Codoban, care în trecut a bătut inclusiv un polițist, a primit acum o pedeapsă de 8 ani cu executare, față de cei 4 pe care îi stabiliseră în vara anului trecut judecătorii de la Judecătoria Târgu Jiu.

 Anul trecut Codoban a considerat pedeapsa prea mare și a contestat-o, sperând că la Craiova va avea câștig de cauză, dar în Bănie au avut mai multe argumente procurorii care au cerut sporirea pedepsei dispuse pentru acesta și ceilalți inculpați din dosar.

„Majorează pedepsele principale aplicate prin hotărârea apelată inculpaţilor susmenţionaţi la 8 ani închisoare pentru inculpatul Codoban Vasile Anton şi la câte 7 ani închisoare pentru fiecare dintre inculpaţii Istratie Dumitru Essan şi Udrică Gheorghe. (…) Respinge ca nefondate apelurile declarate de inculpaţii Codoban Vasile Anton, Istratie Dumitru Essan şi Udrică Gheorghe. Deduce în continuare arestarea preventivă a inculpaţilor Codoban Vasile Anton şi Istratie Dumitru Essan de la 10.07.2015 la zi”, a decis Curtea de Apel, care i-a obligat pe inculpați și să plătească statului cheltuieli judiciare de 400 de lei, de la Codoban fiind confiscat și un telefon mobil.

Inculpații au ajuns în pușcărie după ce în septembrie 2014 au intrat peste doi soți și i-au tâlhărit. Indivizii s-au dat drept polițiști, au spart ușa de la intrare și apoi i-au luat la bătaie pe cei doi, acum instanța obligându-i la despăgubiri. „Obligă în solidar inculpaţii la plata către părţile civile Giugelea Virgil şi Giugelea Roxana Mihaela a sumei de 5000 lei reprezentând contravaloare bijuterii şi telefoane mobile sustrase. Obligă în solidar inculpaţii la plata către partea civilă Giugelea Roxana Mihaela a sumei de 8.000 lei reprezentând daune morale. Obligă în solidar inculpaţii la plata către partea civilă Giugelea Virgil a sumei de 1500 lei reprezentând daune morale”, a dispus instanța.

Culmea este că și victima tâlharilor, Virgil Giugelea, a ajuns în spatele gratiilor, el fiind implicat în Cehia în mai multe spargeri din case și magazine, anul trecut fiind extrădat și dat pe mâna autorităților cehe pentru a fi tras la răspundere pentru faptele sale. „Admite cererea de executare a mandatului european de arestare, emis de către autorităţile judiciare cehe – Tribunalul Districtual din Olomouc, pe numele persoanei solicitate, cetăţeanul roman Giugelea Virgil. Ia act de consimţământul la predare exprimat de persoana solicitată Giugelea Virgil. În baza art. 105, art.103 alin 6 şi 10 din Lg 302/2004 dispune predarea persoanei solicitate Giugelea Virgil către autorităţile judiciare cehe”, stabilea anul trecut Curtea de Apel Craiova.

Vizualizări: 537

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: