Pedelistul Cilibiu, angajat la CE Rovinari

Proaspătul secretar general al PDL Gorj, Nicolae Cilibiu, care este şi prim-vicepreşedinte al PDL Târgu Jiu, este de la începutul acestei luni angajat al Complexului Energetic Rovinari. Acesta a explicat ieri condiţiile în care a ajuns să lucreze pe postul de consilier al directorului general Tiberiu Trotea.

Cilibiu spune că angajarea sa s-a făcut în condiţii perfect legale, fără vreo implicaţie de natură politică. „Sunt o persoană care a fost expropriată din zona Fărcăşeşti de lucrările miniere de aici. De peste un an de zile am băgat cereri pentru a fi angajat şi la Societatea Naţională a Lignitului şi la complexurile energetice de la Turceni şi Rovinari. Până acum am primit un singur răspuns, nu spun de la care unitate, că şi dacă s-ar face 100 de angajări, eu nu voi fi printre acele persoane. Am lucrat în minerit, aici la mina de la Rogojelu am fost stagiar după ce am terminat facultatea de profil de la Petroşani, iar cei care lucrează în domeniu mă cunosc”, spune Cilibiu, care în perioada anilor 90 a deţinut şi funcţii de conducere în minerit, după care şi-a încercat norocul în domeniul privat.

Trotea e plecat în China

Cât despre un punct de vedere de la şeful său, poate după revenirea din China, directorul general al CE Rovinari fiind inclus împreună cu încă un inginer al unităţii într-o delegaţie ministerială care de azi se află în ţara a cărei economie tocmai a devenit a doua din lume. O delegaţie de la compania chinezească de stat din domeniul electric a venit, la rândul său, anul trecut la Rovinari pentru a se interesa de posibilitatea investirii a peste o jumătate de miliard de euro într-un grup energetic nou. Deplasarea respectivă se face la scurt timp după ce inclusiv premierul Emil Boc i-a invitat pe oamenii de afaceri din China pentru a investi în România.

Din păcate, ultima vizită făcută în China de Tiberiu Trotea nu i-a lăsat acestuia amintiri prea frumoase, în februarie 2006 când acesta se afla la mii de kilometri de casă fostul secretar de stat Ionel Manţog lua hotărârea de a-l demite de la şefia Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, în locul său fiind promovat Daniel Burlan. Tot atunci a fost schimbat şi Nicolae Simionescu de la şefia CE Turceni cu Dumitru Ilinca, directorul general actual Octavian Graure dând asigurări ieri că din subordinea sa nu va face nimeni deplasarea la chinezi cu actuala delegaţie ministerială.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: